likeBalaton.hu | 2021.05.18. 18:00
Már lehet jelentkezni az ottalvós balatoni Erzsébet-táborokba
Zánka és Fonyódliget is megnyitja kapuit. A zánkai táborvárosban átfogó felújítás történt, a többi között elkészült egy komplett játszóház, megépítették Közép-Európa legnagyobb konyháját és éttermét, sportcsarnok, színházterem is létesült és a strand is megújult.

Idén megtartják az ottalvós Erzsébet-táborokat is, június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin azt mondta: tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. A táborok vasárnap estétől péntekig tartanak, ez alatt az étkezést biztosítják a résztvevőknek. A szülőknek a táborért jelképes összeget kell fizetniük, amelyet a diákok később elkölthetnek a büfében. A biztonság garantálásáért a 18 év feletti dolgozók és látogatók csak védettségi igazolvánnyal vehetnek részt a táborokban – emelte ki, hozzátéve: az esetleges megbetegedésekre is megfelelően tudnak reagálni.

Népszerű gyermekprogram a sárkányhajózás Zánkán
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

 

Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke tudatta: a felhívások hétfőn jelennek meg, jelentkezni május 28-ig lehet.

A zánkai Erzsébet-tábor egyébként egy hatalmas fejlesztés végéhez ér, a létesítmény 3350 fő befogadására lesz alkalmas, és a személyzettel együtt négyezer ember tartózkodik majd ott egy időben. A fonyódligeti táborban még zajlik a felújítás, itt egy klasszikus sátortábort idéző, jurta jellegű lakóhelyekkel rendelkező helyszínt építenek fel.

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva