Kreft-Horváth Márk/magyarnemzet.hu | 2021.05.03. 12:00
Gyermekparadicsomot hoztak létre a zánkai Erzsébet-táborban
Amennyiben május közepén zöld utat kapnak, az Erzsébet Alapítvány nyáron újra gyermekeket táboroztatna a Balaton partján. A zánkai táborváros felújítása a vége felé közeledik, és augusztusban akár már a fonyódligeti helyszín is újra tud majd gyermekeket fogadni.

– A zánkai tábor felújítása a vége felé tart, átfogó felújítás történt, az elmúlt ötven évben első alkalommal.

A befogadóképesség 3400 fő lesz, és a személyzettel együtt négyezer ember lesz ott egy időben

– mondta Hornyák Tibor, az Erzsébet-alapítvány elnöke.

 

Megújult étterem a zánkai Erzsébet-tábor főépületénél
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

Összesen 14 lakóépület van, fürdőszobával, fűthető szobákkal. Készül egy komplett játszóház, gyakorlatilag Közép-Európa legnagyobb konyháját és éttermét építették meg, sportcsarnok, színházterem is létesült, és a strand is megújult, ezzel együtt a kikötő is kibővült. Az elnök hozzátette: innen indulnak majd a sárkányhajós (evezős) és sétahajós programok, idéntől két saját hajójuk is lesz.

– Ezenfelül olyan lidókat készítettünk, amelyek homokostengerpart-szerű strandot alkotnak, ezzel egy XXI. századi gyerekparadicsom jön létre

– összegezte Hornyák Tibor.

A fonyódligeti tábornak is zajlik a felújítása, remélhetőleg idén augusztusban megnyithat.

– Itt egy klasszikus sátortábort idéző, jurta jellegű lakóhelyekkel rendelkező helyszínt építünk fel – számolt be róla az alapítványi elnök. – 2018-ig tudtunk itt táboroztatni, de aztán annyira leromlott a táborhely minősége, hogy szüneteltetni kellett, idén augusztustól viszont itt is 800 gyermeket tudunk majd fogadni – jelentette ki.

Május közepén születik döntés arról, hogy lehetnek-e idén táborok, ám Hornyák Tibor nagyon bizakodó. Mint mondta, készen fognak állni arra, hogy az iskola végével el tudják kezdeni a táboroztatást.

– Egész nyáron és akár ősszel is szeretnénk fogadni a gyermekeket, hiszen a felújításnak köszönhetően olyan programokkal is ki tudjuk tölteni az időt, amelyek rosszabb időben is színvonalas szórakozási lehetőséget nyújtanak.

 

Forrás: magyarnemzet.hu
Nyitókép: MTI/ Bodnár Boglárka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva