Kétszázezer lóerő találkozott AlfaCity-ben
Helyszín Zánka,
Időpont
Zánkán, július 7-én tizenkettedik alkalommal rendezte meg az Alfa Amore online közösség Európa legnagyobb Alfa Romeo találkozóját, az AlfaCity-t. Idén közel 1500 Alfa Romeót vártak a szervezők a rendezvényre, amelyen a Stelvio Quadrifoglio volt a főszereplő.

A hazai alfások mellett érkeztek cseh, szlovák, román, osztrák, német és olasz márka rajongók. A találkozó minden ötödik résztvevője külföldi volt, több olasz klub is képviseltette magát. Köztük volt a padovai Registro Italiano Alfasud is, akik rendőrautókat gyűjtenek és elhoztak egy ritkaságnak számító Alfa 33-ast, amelyből még az olasz állami rendőrség gyűjteményében sincs egyetlen példány sem.

Az Alfa Romeo 2018-ban visszatért a versenypályákra, a Sauber Forma-1-es csapatának névadó szponzora lett, ezért az idei találkozó fő témáját is a világ egyik legismertebb pályaverseny-sorozata ihlette, számos program és látványelem épült e köré.

A résztvevők kerék- és izzócsere versenyen, autószimulátorokon tehették próbára ügyességüket, illetve a Hungaroringet formázó versenypályát is kipróbálhattak távirányítós kisautókkal.

Az autószimulátorokban a gyerekek is próbára tehették ügyességüket

A Hungaroring makettjén a távirányítós kisautókkal minden korosztály jól szórakozott

A márka elválaszthatatlan részét képezi gazdag történelme, ezért AlfaCityben a szokásoknak megfelelően kiemelt helyen tekinthették meg a látogatók az old- és youngtimer korú Alfákat.

A nap házigazdája Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető volt, aki az Alfa Romeo márka hazai nagykövete. A programok sorát neves magyar DJ-k fellépései zárták: Revolution, Willcox, majd Shaveless egészen éjfélig zenélt.

​​​​​Kép és szöveg: Molnár Sándor

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva