likeBalaton.hu | 2021.08.18. 08:00
Szeptember elején megmozdul az alvó balatoni vulkán
A szőlősorok mentén barangolás, vagy a bazalt-falon üldögélés már önmagában kiránt a mindennapokból, ha mindehhez egy boros poharat és egy jó társaságot is magad mellé veszel, garantáltan jól érzed magad a Szent György-hegy hajnalig rendezvényen.

– Van egy hegy a Balaton-felvidéken, ami pont annyival van távolabb a parttól, hogy a kilátást tanúhegyek keretezzék, hogy még fényesebbek legyenek a csillagok, végeláthatatlanok a szőlősorok, és azok találjanak ide, akik valami különlegesre vágynak.

Távolba nézős varázslat
Fotó: Mihály Szilvia

Idén negyedik alkalommal mozdul meg a Szent György-hegy, hogy izgalmas borokkal, csak erre az estére megnyitó helyszínekkel, koncertekkel, gitárzenével, fűben ülős piknikkel, vagy épp Dj-szettekkel várja az idelátogatókat.
Szeptember 4-én este egészen biztosan az ősz leghangulatosabb boros rendezvénye vár rád – avat be a titkokba az esemény megálmodója, Budavári Dóra.

Olvasd el, milyen érzés a szőlősorok között a kezünkben borospohárral sétálgatni.

– A Szent György-hegy egyszerűen beleszeretős.

Amikor először itt jártam, tudtam, hogy vissza akarok térni. Rengeteg különleges ember talált itt otthonra, akiket összetart a természet, a szőlő és a bor szeretete.
Az első Szent György-hegy hajnaliggal is ezt szerettük volna megmutatni, és ezt a missziót idén is folytatjuk. Azt gondolom, hogy aki egyszer eljön hozzánk, sosem felejti el.

A Szent György-hegyen beszélgettünk Budavári Dórával
Fotó: Mészáros Annarózsa

Nagyon reméljük, hogy idén is egy varázslatos estét tölthetünk együtt a hegyen.
Az elmúlt év nem volt könnyű, és most is kötnek bennünket a szabályozások, de nagyon várjuk, hogy újra találkozzunk, mi mindent megteszünk, hogy felhőtlen legyen az esemény. A részvételt limitáljuk, hiszen mind a vendégeknek, mind a vendéglátóknak fontos, hogy tudjanak kapcsolódni, s egy kellemes estét tölthessünk együtt a hegyen kalandozva – meséli Dóri.
– Idén készülünk egy borválogatással, egy bortérképpel is.

Tüzes borok
Fotó: Mihály Szilvia

– Mit jelent ez?
– Minden pincétől ajánlunk egy tételt, hogy azokat végigkóstolva lehessen felfedezni a hegyet és a persze a hegy borászatait.
A résztvevő közel 20 borászat egytől egyig azon dolgozik, hogy megmutassa ennek a vulkanikus hegynek a kivételes adottságait, emellett természetesen minden borászatnak, és minden bornak megvan a maga egyénisége is.
Ezért idén a laza hegymenet mellett egyfajta bortérképet is összeállítottunk, így a kiemelt borokat végigkóstolva kialakulhat bennünk a teljes kép a hegyről.

– Milyen kísérő programokkal készültök?
– Akusztikus koncertek, Eszter játszik, Magyar Bori – Ralph Eimann duó, Havai Gábor, jazz-terasz a Full Live Duoval (Román Iván hegedű, Őri Jenő zongora), balkáni rezesbanda húzza a talpalávalót, lesznek csendesebb chill-teraszok és DJ-szettek is.

Borok és falatok
Fotó: Mihály Szilvia

– Mi lesz a gasztronómiai kínálat?
– A kiemelt borok mellett a finomságokból sem lesz hiány: BBQ és füstös ételek, vegetáriánus konyha, langalló, fatüzelésű kemencében sült pizza, egytálételek és különleges borkísérők várják a vendégeket.

– Bár egynapos a rendezvény, mégis három napnyi programot kínáltok.
– A nulladik napon, szeptember 3-án Ugron Zsolnával és Eke Angélával kortárs verses boros est lesz a Magyar Katalin & Kardos Dániel duó közreműködésével a Borbolt a völgyben kertjében
A fesztivál másnapján, vasárnap „másnapos reggeli piknik” vár rátok a Zöldülő teraszon hidegtállal, egytálétellel, fonott kaláccsal, uborkás limonádéval, frissítő smoothieval és kávéval.

– Hol parkolhatunk, ha autóval érkezünk?
– Azt szeretnénk, hogy a Szent György-hegy egész évben a gyalogos turisták paradicsoma legyen, ezen a napon is kijelölt, a hegy lábánál levő parkolókban hagyhatjuk az autókat.
Gyertek bátran bringával, a közeli falvakból könnyen elérhető a hegy, ha vonattal jöttök, Nemesgulács-Kisapáti megállóhelyen kell leszállni, onnan 20 perc séta a rendezvény.

Hagyd lent a kocsidat
Fotó: Mészáros Annarózsa

– Belépőjegyes a rendezvény?
– Igen, 18 év felett belépővel látogatható az esemény. A 2021-es Szent György-hegy hajnaligra az interneten megvásárolt jegy ellenében lehet belépni. Belépéskor a jegy és a védettségi igazolvány bemutatása után minden vendég kap egy Szent György-hegy hajnalig poharat, egy térképes programfüzetet és egy karszalagot.
A létszámkorlátozás miatt fontos, hogy elővételben váltsák meg a jegyeket a vendégek. A belépési pontok a Hóbor Pince mellett a Mókus körúton, a hegy feljártánál és a Szent György Pince és Étterem előtt lesznek.

Kattints ide a részletes programért.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva