Április 23-án újra élvezhetjük a déli Balaton-part egyik leghangulatosabb gasztroeseményét, melyet ezúttal is a Hegyszépítő Társaság rendez a Kishegyen, a helyi és környékbeli vállalkozók, pincészetek, éttermek, cukrászatok, valamint borászatok összefogásával. A löszdombok között barangolva
felkereshetünk nyolc helyszínt, ahol több mint 20 vendéglátó kínálja legjobb nedűit, kézműves termékeit, régiós ételeit.
A déli part kilátója
A fergeteges hangulatot tetézi, hogy a jóízű falatozás, poharazgatás mellett egészen páratlan panoráma tárul a szemünk elé. Ha a meredek kaptatón felcaplatunk a elbűvölő Szent Donát-kápolnához, ráláthatunk a tó kéklő vizére és északi part hegyeire. Ráadásul még egy külön kirándulást is beiktathatunk az új kilátóhoz. (Erről itt olvashatsz!)
Óriási az érdeklődés
A lényeg azonban ezúttal is a gasztronómia, a helyi vendéglátóhelyek ételei, a cukrászatok finomságai, valamint az isteni dél-balatoni borok.
– Idén is összefogtak a helyi vállalkozók, hogy bebizonyítsák, a nyári szezonon kívül is érdemes a Balatonra látogatni – mondta a likeBalaton.hu-nak Nagy Csaba, a Kedvesem Bisztró vezetője, a rendezvény egyik szervezője. – Idén harmadik alkalommal rendezzük meg a Kishegyi Kortyok és Falatok eseményét. Előzetesen már rengetegen érdeklődtek, több ezer vendégre számítunk. Elmondhatjuk, hogy ez lett a város egyik legismertebb rendezvénye.
Ezúttal újabb vendéglátók csatlakoztak a kezdeményezéshez, és újdonság, hogy a különböző helyszíneken más-más zenei programmal fogadják a látogatókat
– ismertette Nagy Csaba.
Ínyenc fogások
Az éttermek különleges menükkel várják vendégeket. Kóstolhatunk például kacsaragu levest krumpligombóccal, vörösboros kakast zöldséges tócsnival, préselt sertéscsülköt tavaszi lencsesalátával, vargányás borjúpaprikást juhtúrós polentával, vagy éppen balkán marhaburgert ajvárral.
A régió ízei mellett gyermekprogramokkal is készülnek a szervezők. A rendezvény szombaton 12 órakor kezdődik, és egészen este 20 óráig várják a vendégeket.
(A programról itt olvashatsz!)
Nyitókép: Sonline.hu/Németh András