Krausz Andrea | 2022.04.21. 14:00
A hétvége nagy durranása lesz a Kishegyi Kortyok és Falatok
Épp itt az ideje, hogy kezünkben egy pohár borral sétálgassunk egyet Balatonlelle ikonikus kirándulóhelyén. A 20 fokos tavaszi melegben idén is több ezer látogatóra számítanak a Kishegyi Kortyok és Falatok rendezvényén.

Április 23-án újra élvezhetjük a déli Balaton-part egyik leghangulatosabb gasztroeseményét, melyet ezúttal is a Hegyszépítő Társaság rendez a Kishegyen, a helyi és környékbeli vállalkozók, pincészetek, éttermek, cukrászatok, valamint borászatok összefogásával. A löszdombok között barangolva

felkereshetünk nyolc helyszínt, ahol több mint 20 vendéglátó kínálja legjobb nedűit, kézműves termékeit, régiós ételeit.

A déli part kilátója

A fergeteges hangulatot tetézi, hogy a jóízű falatozás, poharazgatás mellett egészen páratlan panoráma tárul a szemünk elé. Ha a meredek kaptatón felcaplatunk a elbűvölő Szent Donát-kápolnához, ráláthatunk a tó kéklő vizére és északi part hegyeire. Ráadásul még egy külön kirándulást is beiktathatunk az új kilátóhoz. (Erről itt olvashatsz!)

Nem mindennapi látvány a balatonlellei kilátóból
Fotó: Mészáros Annarózsa

Óriási az érdeklődés

A lényeg azonban ezúttal is a gasztronómia, a helyi vendéglátóhelyek ételei, a cukrászatok finomságai, valamint az isteni dél-balatoni borok.
– Idén is összefogtak a helyi vállalkozók, hogy bebizonyítsák, a nyári szezonon kívül is érdemes a Balatonra látogatni – mondta a likeBalaton.hu-nak Nagy Csaba, a Kedvesem Bisztró vezetője, a rendezvény egyik szervezője. – Idén harmadik alkalommal rendezzük meg a Kishegyi Kortyok és Falatok eseményét. Előzetesen már rengetegen érdeklődtek, több ezer vendégre számítunk. Elmondhatjuk, hogy ez lett a város egyik legismertebb rendezvénye.

Ezúttal újabb vendéglátók csatlakoztak a kezdeményezéshez, és újdonság, hogy a különböző helyszíneken más-más zenei programmal fogadják a látogatókat

– ismertette Nagy Csaba.

Végre jó idő lesz
Fotó: Sonline.hu/Németh András

Ínyenc fogások

Az éttermek különleges menükkel várják vendégeket. Kóstolhatunk például kacsaragu levest krumpligombóccal, vörösboros kakast zöldséges tócsnival, préselt sertéscsülköt tavaszi lencsesalátával, vargányás borjúpaprikást juhtúrós polentával, vagy éppen balkán marhaburgert ajvárral.

A régió ízeit varázsolják a tányérra
Fotó: Sonline.hu/Németh Levente

A régió ízei mellett gyermekprogramokkal is készülnek a szervezők. A rendezvény szombaton 12 órakor kezdődik, és egészen este 20 óráig várják a vendégeket.

(A programról itt olvashatsz!)

 

Nyitókép: Sonline.hu/Németh András

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva