7-8 órán át főzött BBQ szósz, franciás sushistílus és magyar fish&chips. Mutatjuk a legjobbnak választott balatoni helyeket.
Bitang Burger
A Bitang Burger a pandémia kellős közepén nyithatta meg kapuit Alsóőrsön, ahol hangulatos közösségi teret varázsoltak. A hamburgerhús hazai Angusbol készül, a BBQ szószt 7-8 órán keresztül főzik.
– Az arra járó vendégeket pedig igazi grill hangulattal várják, hiszen az üzlet előtt minden nap ég a tűz a smokerben. Az ételeknek nem csak a füst és a lángok biztosítják az intenzív ízeket, a megfelelő arányokra is odafigyelnek. A buci kritikus pontja tud lenni egy hamburgernek, de itt nem kell attól félnünk, hogy a húspogácsa elvész az aránytalanul nagy zsömlében – írja korábbi cikkében a Dining Guide.
Buborék
2021-ben nyitotta meg kapuit a csopaki házból átalakított szálláshely, reggeliző, bisztró, pékség és bringabolt, vagyis a Buborék, ahol frissen sült kenyér, kakaós csiga, champagne és biciklik is vannak.
– Steakekben is erősek, a marhák Rolls Royce-ának is nevezett Urien Loza argentin marha egy igazán izgalmas választás az étlapról, a sushikínálatuk pedig nem a francia kulináriát idézi, jóllehet a monacói, St Tropez-i tengerpartról származik a sushistílusuk – tudósít a Dining Guide.
Kalóz Strandbisztró
A 2003-ban útjára induló, ma már ikonikusnak számító fövenyesi Kalózvállalkozás 2015-re megteremtette az addig ismeretlen strandbisztró elnevezést. Az addig ismeretlen a hazai gasztronómia alapanyagaira támaszkodó balatoni büfék kategóriája született meg a balatoni hekket váltó Harcsa&Krumpli (a magyar fish&chips) koncepció. A Kalóz szezonon kívül hétvégente és a tanítási szünetekben is nyitva tart, főszezonban pedig minden nap elérhető. A Kalóz konyháját kortárs, „beach food” választékra épülő bisztróstílus jellemzi, a kreatív gondolkodásmódú étlap folyamatosan megújuló kínálatra összpontosít.
Top 10 vidéki alternatív vendéglátóhely az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauza szerint:
Bitang Burger – Alsóörs
Black Sheep Kávézó & Konyha – Debrecen
Buborék – Csopak
Kalóz Strandbisztró – Balatonudvari
Őrház Chill & BBQ – Szentendre
Panificio Il Basilico – Szentendre
Pizza, Kávé, Világbéke – Miskolc, Debrecen
Zsigmond Terasz & Pince – Tata
Vulcanus Pizzabar – Tapolca
Nyitókép: Facebook/Kalóz Strandbisztró, Fövenyes
Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!
Balatoni Kör 14. rész: Kalóz történet
Sztárfizetés két hónapra vagy egész éves állás?
A Répa-Dog az Év strandétele 2021