likeBalaton.hu | 2022.06.02. 08:00
Alsóörsi, csopaki és balatonudvari strandbisztró a legjobbak között
Az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz rangsorolta ország legjobb alternatív vendéglátóhelyeit. Idén az Év Vidéki Alternatív Vendéglátóhelye az alsóörsi Bitang Burger lett, és top 10-be került a csopaki Buborék, valamint a balatonudvari Kalóz Strandbisztró.

7-8 órán át főzött BBQ szósz, franciás sushistílus és magyar fish&chips. Mutatjuk a legjobbnak választott balatoni helyeket.

Bitang Burger

A Bitang Burger a pandémia kellős közepén nyithatta meg kapuit Alsóőrsön, ahol hangulatos közösségi teret varázsoltak. A hamburgerhús hazai Angusbol készül, a BBQ szószt 7-8 órán keresztül főzik.
– Az arra járó vendégeket pedig igazi grill hangulattal várják, hiszen az üzlet előtt minden nap ég a tűz a smokerben. Az ételeknek nem csak a füst és a lángok biztosítják az intenzív ízeket, a megfelelő arányokra is odafigyelnek. A buci kritikus pontja tud lenni egy hamburgernek, de itt nem kell attól félnünk, hogy a húspogácsa elvész az aránytalanul nagy zsömlében – írja korábbi cikkében a Dining Guide.

Buborék

2021-ben nyitotta meg kapuit a csopaki házból átalakított szálláshely, reggeliző, bisztró, pékség és bringabolt, vagyis a Buborék, ahol frissen sült kenyér, kakaós csiga, champagne és biciklik is vannak.
– Steakekben is erősek, a marhák Rolls Royce-ának is nevezett Urien Loza argentin marha egy igazán izgalmas választás az étlapról, a sushikínálatuk pedig nem a francia kulináriát idézi, jóllehet a monacói, St Tropez-i tengerpartról származik a sushistílusuk – tudósít a Dining Guide.

Kalóz Strandbisztró

A 2003-ban útjára induló, ma már ikonikusnak számító fövenyesi Kalózvállalkozás 2015-re megteremtette az addig ismeretlen strandbisztró elnevezést. Az addig ismeretlen a hazai gasztronómia alapanyagaira támaszkodó balatoni büfék kategóriája született meg a balatoni hekket váltó Harcsa&Krumpli (a magyar fish&chips) koncepció. A Kalóz szezonon kívül hétvégente és a tanítási szünetekben is nyitva tart, főszezonban pedig minden nap elérhető. A Kalóz konyháját kortárs, „beach food” választékra épülő bisztróstílus jellemzi, a kreatív gondolkodásmódú étlap folyamatosan megújuló kínálatra összpontosít.

Fotó: Krausz Andrea

Top 10 vidéki alternatív vendéglátóhely az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauza szerint:

Bitang Burger – Alsóörs

Black Sheep Kávézó & Konyha – Debrecen

Buborék – Csopak

Kalóz Strandbisztró – Balatonudvari

Őrház Chill & BBQ – Szentendre

Panificio Il Basilico – Szentendre

Pizza, Kávé, Világbéke – Miskolc, Debrecen

Zsigmond Terasz & Pince – Tata

Vulcanus Pizzabar – Tapolca

Nyitókép: Facebook/Kalóz Strandbisztró, Fövenyes

Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!

Balatoni Kör 14. rész: Kalóz történet

Sztárfizetés két hónapra vagy egész éves állás?

A Répa-Dog az Év strandétele 2021

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva