Szaniszló Hajnalka | 2022.07.29. 08:00
Fenyő 75 koncertshow Siófokon július 30-án – interjú
Fenyő Miklós idén 75 éves. Nagyszabású jubileumi koncertre készül Siófokon.

Egész nyáron fesztivál a Siófoki Szabadtéri Színpadon

Siófok nyaranta folyamatosan lüktető, élettel teli központ, a Balaton fővárosa. A pihenés mellett, a legtöbben a szórakozást, a különféle izgalmas, vonzó, zenei programokat keresik és várják. A megújult helyszín Siófok szívében, egy gyönyörű parkban terül el, közel a Balaton parthoz. Több mint kétezer néző számára kínál nyári estéken színvonalas, kulturált szórakozási lehetőséget, kényelmes ülőhelyekkel, kiemelt VIP szektorokkal, de akár táncra is lehetőséget biztosító állóhelyekkel. Ezen a különleges, valóban egyedi helyszínen, egy nyolc eseményből álló program sorozatot kínálunk, mely felöleli a szórakoztatás, a zenei stílusok széles, ugyanakkor minőségi tárházát.

Július 30-án Fenyő Miklós 75 éves jubileumi nagykoncert koncert Siófokon

Ebből az alkalomból kérdeztük a legendás énekest a nyári programokról, a siófoki emlékeiről és arról, hogy mi várható szabadtéri színpadon.

– Hogy vagy most, hogy telik a nyarad?
– Épp a napokban utazunk Zamárdiba, aztán pedig Siófokra, erre a nagyszabású a július 30-i szabadtéri színpados fellépésre. Remélem, hogy még nagyon sokáig színpadon állhatok.

Fenyő Miklós Zamárdiban Fotó: Fenyő Miklós családi

Fenyő Miklós Zamárdiban
Fotó: Fenyő Miklós családi

 

– Idén márciusban ünnepelted a 75. születésnapod. A teljes év a Fenyő 75 jubileumra épül, ahogyan a siófoki koncert címe is sugallja?
– Mondhatni, hogy a teljes év ezen jubileum köré szerveződik. A nagyobb Fenyő koncertek, mint amilyen a nagykanizsai sportcsarnokos volt vagy amilyen nagyszabású a siófoki is lesz, mindenképpen. Ezeknek a Fenyő 75 koncerteknek a dallistája is eltér a többi koncertemétől.

 

 

– Lesznek Siófokon a nagy kedvencek között olyan dalok is, amelyeket ritkán hallhat a közönség?
– Igen, de nem szeretném elárulni, hogy melyek ezek. Abban biztos vagyok, hogy annak ellenére, hogy ritkábban játszom őket, nagyon szeretni fogja a közönség.

– Ha jól tudom, ez az egyetlen olyan Fenyő 75 idén, amely szabadtéri színpados buli és neked sem ez az első fellépésed ezen a legendás balatoni színpadon.
– Talán több, mint egy tucatszor is léptem már fel ott, amióta felújították, azóta is volt már alkalmam élvezni a csodás környezet. És igen, a többi Fenyő 75 jubileumi koncert mind zárt térben kerül megrendezésre.

– Milyen szép emlékek jutnak eszedbe erről a siófoki színpadról?
– Negyven évvel ezelőtti emlékeim is vannak arról a helyszínről, és mind csodálatos. Óriási Hungária koncertek voltak ezen a helyszínen, akár két, egymást követő napon is. Mindig teltház előtt játszottunk, hatalmas sikerrel.

– Lesz a siófoki koncerteden vendégelőadó?
– Jáger Gyulát már tavaly is meghívtam az Erkel Színházas koncertemre, így július 30-án is ő lesz velem a színpadon.

Fenyő Miklós a Siófoki viztoronynál Fotó: Fenyő Miklós családi

Fenyő Miklós a Siófoki víztoronynál
Fotó: Fenyő Miklós családi

 

 

 

 

 

 

Nyitókép: Fenyő Miklós a Balatonnál
Fotó: Fenyő Miklós családi

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva