Már pénteken bemelegíthetsz a hétvégi lakomára, mert a Borműhelyben zenél DJ Ernő Piaf.
– Minden évben az egyik kedvenc hétvégénk, mert a nyár után és a karácsonyi hajtás előtt van egy kis nyugi. A séfek is szeretik, mert az erdő rengeteg kincset rejt, az őz, a szarvas, a gombák, bogyók tényleg nagyon jó alapanyagok és színeket is varázsolhatnak a tányérokra – meséli Budavári Dóra, honnan is az ihlet a hétvégi menüsorhoz.
ÉTELEK helyszínek szerint:
-
Laposa Birtok: Szarvas steak, csipkebogyó, mogyorós házi nudli // Szarvaspástétom, homoktövis, méz-hippen, kalács
-
Hableány: Őzcomb, zeller, burgonya // Erdei gombák, ravioli, parmezán
-
Bonvino Borbár: Szarvasbélszín, zöld morzsa, must redukció és vargányás krémes rizs
-
Tilia Borvendéglő: Fácán erőleves, szarvasgombás derelye // Szarvas tatár beefsteak, gombás-gesztenyés bruschetta
-
Borbarátok: Vörösboros vaddisznópofa, erdei gombák, dödölle
-
Vánkos : Gomba erőleves // Szarvas vadas, bao
-
Kisfaludy-ház: Vaddisznóhúsos rétes tejfölös erdei gombával, paprikaolajjal és pirított fenyőmagvakkal // Gesztenyekrém rumos csokoládéval
-
Éliás Birtok: Házi Szarvasfasírt
-
Pláne Badacsony borterasz: a borvidék vörösborairól kérdezd a srácokat a pultban!
Ne maradj le a következő eseményekről sem!
• December 28-29-30. BADACSONYI TÖRTÉNETEK – helyi receptek, avagy mit ettek nagyanyáink és mi lehetett Kisfaludyék tányérján?
• Január 20-21. Halak a hegyen – Fish & Hill
• Február 24-25. TÜZES hétvége – Tábortűz, misztikum, lávakő, szenvedély a vulkánok földjén
• Március 23-24. Magyaros fogások hétvégéje – Tökéletes klasszikusok & hagyományok megcsavarva
• Április 20-21. Beach Food!!! – Gyere nyár!
RÉSZTVEVŐ HELYEK:
• Fő helyszínek: Laposa Birtok, Hableány, Tilia Borvendéglő, Hotel Bonvino Borbár, Borbarátok Vendéglő, Kisfaludy-ház Étterem, Vánkos
• Kiegészítő helyszínek: Pláne Badacsony borterasz, Éliás Birtok, Istvándy Birtok és Borműhely
A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
:
Nyitókép: Gasztrohegy – hivatalos