Földes Csilla újabb nagy megméretésen vett részt bonbonjaival Gyulán, ahol négy kategóriában százharminchárom édességet neveztek.
A balatonlellei bonbonkészítő tíz finomsággal indult és nyolc éremmel, két különdíjjal lett gazdagabb.
Aranyérmes lett a feketecseresznye pálinkás marcipán bonbonja, a mákvirágos és a madárberkenyés. Ezüst minősítést kapott a zöldfűszeres feketeribizli pálinkakrémes bonbon, a birspálinka-lime, a mangós-birspálinka krémes, és a fűszeres birspálinka krémes. Bronzérmet pedig a birspálinkás édességért kapott, valamint Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíját és a Zeelandia Kft. különdíját is megszerezte.
– Hosszú és fárasztó nap volt, majd nyolc órát vezettem, de ezek az elismerések kárpótolnak mindenért. Számos kedves csokoládékészítővel találkozhattam, akikkel jó kapcsolatot ápolunk, tanulunk egymástól – mondta Földes Csilla. Hozzátette: különleges öröm volt számára, hogy egykori iskolája a kaposvári Kinizsi Pál Technikum is részt vett a versenyen, valamint a siófoki Krúdy Gyula Technikum diákjaival is találkozott, akiket korábban kurzusain segített.
A siófoki iskola fiataljai Leányvári Krisztina szakoktató vezetésével bronz minősítést kaptak wonky ladybug elnevezésű bonbonjukért,
amelyhez a zamárdi Pach Gábor pálinkamester körtepálinkáját használták.
Világversenyen is részt vesz
Földes Csilla még vár egy eredményre, márciusban kettő bonbont küldött az Egyesült Királyságba.
– Augusztusban várható a londoni világverseny eredménye, közben pedig érkeznek a kóstoló csoportok hozzám, valamint workshopokat is tartok
– mondta el Földes Csilla.
:
Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Illusztráció/AI