Góz Lilla | 2024.05.23. 14:00
Feketecseresznyés, mákvirágos és a madárberkenyés bonbonokkal tarolt a balatonlellei mester
Nyolc éremmel és két különdíjjal tért haza a balatonlellei Földes Csilla a II. Gyulai Pálinka Fesztiválról. Rajta kívül a siófoki Krúdy iskola diákjai is éremmel jöhettek haza a nívós versenyről. Idén először a tanulók is részt vehettek pálinkás bonbonjaikkal a fesztiválon.

Földes Csilla újabb nagy megméretésen vett részt bonbonjaival Gyulán, ahol négy kategóriában százharminchárom édességet neveztek.

A balatonlellei bonbonkészítő tíz finomsággal indult és nyolc éremmel, két különdíjjal lett gazdagabb.

Aranyérmes lett a feketecseresznye pálinkás marcipán bonbonja, a mákvirágos és a madárberkenyés. Ezüst minősítést kapott a zöldfűszeres feketeribizli pálinkakrémes bonbon, a birspálinka-lime, a mangós-birspálinka krémes, és a fűszeres birspálinka krémes. Bronzérmet pedig a birspálinkás édességért kapott, valamint Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíját és a Zeelandia Kft. különdíját is megszerezte.

– Hosszú és fárasztó nap volt, majd nyolc órát vezettem, de ezek az elismerések kárpótolnak mindenért. Számos kedves csokoládékészítővel találkozhattam, akikkel jó kapcsolatot ápolunk, tanulunk egymástól – mondta Földes Csilla. Hozzátette: különleges öröm volt számára, hogy egykori iskolája a kaposvári Kinizsi Pál Technikum is részt vett a versenyen, valamint a siófoki Krúdy Gyula Technikum diákjaival is találkozott, akiket korábban kurzusain segített.

A siófoki iskola fiataljai Leányvári Krisztina szakoktató vezetésével bronz minősítést kaptak wonky ladybug elnevezésű bonbonjukért,

amelyhez a zamárdi Pach Gábor pálinkamester körtepálinkáját használták.

Világversenyen is részt vesz

Földes Csilla még vár egy eredményre, márciusban kettő bonbont küldött az Egyesült Királyságba.

– Augusztusban várható a londoni világverseny eredménye, közben pedig érkeznek a kóstoló csoportok hozzám, valamint workshopokat is tartok

– mondta el Földes Csilla.

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: Illusztráció/AI

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva