A Gelato Festival Challenge idei magyarországi fordulóján is hirdettek Next Generation nyertest. Ez azt jelenti, hogy 30 év alatti versenyzőként Pálfi Attila jutott tovább az április 12-14. között, Rómában megrendezésre kerülő Next Generation döntőbe, ahol a gyenesdiási Bringatanya színeiben Somogyi Renáta is képviseli hazánkat. A harmadik magyar induló az Európa Bajnokságon Fazekas Dávid lesz.
– Több balatoni versenyzővel is találkoztam, itt volt Balatonfüredről Márton Sándor a Bagaméri képviseletében, és természetesen a balatonmáriai Florida fagyizó is indult a versenyen – mondta el Pálfi Attila.
– Számítottál a továbbjutásra?
– Bíztam benne, és most örömkönnyek között élem meg ezt az eredményt. Ez egy hatalmas szakmai elismerése annak, hogy tisztességesen, jól dolgozom.
– Milyen fagylaltot készítettél a versenyre?
– Egy enyhén sós kesudió fagyit készítettem datolyalekvárral és ropogós ruby csokolédával. A párommal ketten találtuk ki ezt a fagylaltot, nagyon különleges ez az ízkombináció.
– Ez a fagylalt megtalálható már a napi kínálatokban is.
– Igen. A vendégeink pozitív visszajelzése nagyon fontos számomra. Egyre többen kóstolják meg, és nagyon ízlik nekik a kesudió alapú fagylalt. Ebből az alapanyagból más még nem készített fagylaltot, pedig egy nagyon kellemes ízű, lágy ízű olajos mag, jól passzol hozzá a datolya és a rózsaszín csokoládé.
– Mi alapján értékelt a zsűri?
– Az íz mellett a küllem és az adagolhatóság is nagyon fontos szempont. Több kategóriát értékelnek, nézik a díszítést, a textúrát, állagot, összhatást, kreativitást is.
– Másképp, másmilyen fagylalt készül egy versenyre, mint a mindennapokra?
– Nálunk nem. Azt szoktam mondani, hogy egy tégely fagylaltot elkészíteni a zsűri számára nem olyan nehéz, mint ugyanazt a minőséget egész szezonban, vagy több éven keresztül a napi kínálatban megtartani. Én ragaszkodom ahhoz, ha egy fagyit elviszek a versenyre, akkor tökéletesen ugyanaz a fagylalt lesz a mindennapokban a pultban is.
– Ugyanezt a fagylaltot viszed a római versenyre is?
– Igen, nem változtatok a receptúrán. Ott helyben kell majd több tégellyel elkészíteni ebből a fagylaltból, és lenyűgözni a zsűrit.
Mutatjuk a versenyen készített képeket:
Pálfi Attilával készített hosszabb riportunk itt olvasható.
Készítette: Mihály Szilvia