Mihály Szilvia | 2019.04.03. 08:00
Balatoni fagylaltok a római a Gelato Fesztiválon
Pálfi Attila a hévízi Rózsakert fagylaltozó színeiben indult a rangos fagylaltkészítő verseny budapesti fordulóján, és továbbjutott a Next Generation döntőbe.

A Gelato Festival Challenge idei magyarországi fordulóján is hirdettek Next Generation nyertest. Ez azt jelenti, hogy 30 év alatti versenyzőként Pálfi Attila jutott tovább az április 12-14. között, Rómában megrendezésre kerülő Next Generation döntőbe, ahol a gyenesdiási Bringatanya színeiben Somogyi Renáta is képviseli hazánkat. A harmadik magyar induló az Európa Bajnokságon Fazekas Dávid lesz.

Több balatoni versenyzővel is találkoztam, itt volt Balatonfüredről Márton Sándor a Bagaméri képviseletében, és természetesen a balatonmáriai Florida fagyizó is indult a versenyen mondta el Pálfi Attila.

– Számítottál a továbbjutásra?

Bíztam benne, és most örömkönnyek között élem meg ezt az eredményt. Ez egy hatalmas szakmai elismerése annak, hogy tisztességesen, jól dolgozom.

– Milyen fagylaltot készítettél a versenyre?

– Egy enyhén sós kesudió fagyit készítettem datolyalekvárral és ropogós ruby csokolédával. A párommal ketten találtuk ki ezt a fagylaltot, nagyon különleges ez az ízkombináció.

Fotó: Pálfi Attila

– Ez a fagylalt megtalálható már a napi kínálatokban is.

– Igen. A vendégeink pozitív visszajelzése nagyon fontos számomra. Egyre többen kóstolják meg, és nagyon ízlik nekik a kesudió alapú fagylalt. Ebből az alapanyagból más még nem készített fagylaltot, pedig egy nagyon kellemes ízű, lágy ízű olajos mag, jól passzol hozzá a datolya és a rózsaszín csokoládé.

– Mi alapján értékelt a zsűri?

– Az íz mellett a küllem és az adagolhatóság is nagyon fontos szempont. Több kategóriát értékelnek, nézik a díszítést, a textúrát, állagot, összhatást, kreativitást is.

– Másképp, másmilyen fagylalt készül egy versenyre, mint a mindennapokra?

– Nálunk nem. Azt szoktam mondani, hogy egy tégely fagylaltot elkészíteni a zsűri számára nem olyan nehéz, mint ugyanazt a minőséget egész szezonban, vagy több éven keresztül a napi kínálatban megtartani. Én ragaszkodom ahhoz, ha egy fagyit elviszek a versenyre, akkor tökéletesen ugyanaz a fagylalt lesz a mindennapokban a pultban is.

– Ugyanezt a fagylaltot viszed a római versenyre is?

– Igen, nem változtatok a receptúrán. Ott helyben kell majd több tégellyel elkészíteni ebből a fagylaltból, és lenyűgözni a zsűrit.

Mutatjuk a versenyen készített képeket:

Pálfi Attilával készített hosszabb riportunk itt olvasható.

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva