Haraszti Gábor | 2023.08.11. 12:00
26,5 kilós ponty ficánkolt a horgon!
Kiadta a Balaton! - így fogalmazott Karvas Gábor, aki Ábrahámhegynél egy több mint 26 kilogrammos halat fogott. A szákba került tőponty a pápai horgász eddigi legnagyobb kifogott hala.

Beérett a több mint 10 éves munka gyümölcse és Gábor új egyéni rekordot jegyezhetett fel fogási naplójába: Ábrahámhegyen megdőlt a korábbi, hatvani bányatóban elért 25,7 kilogrammos csúcsa, hiszen balatoni horgászásának már első napján feltette a koronát heti teljesítményére.

Fotó: Karvas Gábor

 

– Lassan 15 éve horgászom a magyar tengeren, de álmaimban sem gondoltam volna, hogy kánikulában jön össze az, amire már oly sok éve várok. Bojlis módszerrel egy igazi álom vált valóra, hiszen kezemben tarthattam egy csodálatos pontyot a maga 26,5 kilogrammjával. Régi vágyam volt már ez, tudni kell, hogy ezt a halat ezen a területen többen is megfogták már, de ezidáig nekem nem sikerült. 350 méteren akasztottam és közel 600 méterig húzta a zsinórt, ott viszont elfáradt és utána a vártnál sokkal hamarabb tudtam, három-négy perc alatt megmeríteni. Egy 20 évnél idősebb halról van szó, amit hatalmas öröm volt kifogni majd visszaengedni – mesélte büszkén a horgász.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is lejuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Karvas Gábor

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva