likeBalaton.hu | 2022.12.19. 10:00
A Balatoni Horgászrend változásai 2023-tól
Horgászrendi módosítási terveiket idén is a Balatoni Horgász Konferencián mutatta be a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt., a Balaton-körül érintett horgász egyesületek és megyei horgász szövetségek elnökei, továbbá a MOHOSZ és más szakmai partnereik képviselői előtt. A véleményezési időszak lejárta és az egyéb jogszabályokkal, valamint az Országos Horgászrenddel való megfeleltetés után kialakult a horgászrend végleges szövege, amelyet ez úton osztanak meg a horgásztársakkal.

A 2023-as Balatoni Horgászrend teljes szövegét ide kattintva lehet olvasni, a módosításokat pirossal jelölték.

Forrás: balatonihal.hu

 

 

További fontos információ még, hogy a 2022. évre érvényes állami horgászjegyek és balatoni éves területi jegyek 2023. január 31-ig érvényesek. 2023 január 1-től azonban már csak az új jegyárakkal kiállított horgászjegyek válthatóak meg. A 2022-re érvényes állami jegyekkel 2023 januárjában időszaki jegyek (24 és 72 órás, valamint 10 napos) még válthatóak, azonban 2023-ra szóló éves jegyet csak olyan horgász tud majd váltani, aki már 2023-as állami jeggyel rendelkezik. A balatoni éves területi jegyek terveik szerint már január első napjaitól megvásárolhatóak lesznek.

 

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

A fogási naplók leadási határideje 2022. február 28. Kérik, hogy a naplókat összesítve, kitöltve legyenek szívesek leadni azon a forgalmazási ponton, ahol azt kiváltották, vagy ahol a 2023. évi állami jegyet váltani fogják. A Társaság nem horgász egyesület, kérik ezért nekik ne adjanak le fogási naplókat!

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


 

Forrás: balatonihal.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva