likeBalaton.hu | 2024.06.15. 10:00
A trendi napszemüveg már zenelejátszásra és telefonálásra is jó
A 2024-es napszemüveg trendek és a megfelelő napszemüveg kiválasztása mindig megosztó téma. Lássuk, mit viseljünk ebben a szezonban, és hogyan találhatjuk meg a számunkra tökéletes darabot!

A 2024-es év napszemüveg trendjei

Oversized keretek
A nagy, feltűnő keretek továbbra is divatban maradnak. A széles, szögletes vagy kerek formák egyaránt népszerűek lesznek, hangsúlyozva a stílusos megjelenést.

 

Vékony fémkeretek
Az elegáns, minimalista megjelenés kedvelőinek tökéletes választás a vékony fémkeret. Az arany, ezüst és rózsaarany árnyalatok különösen divatosak lesznek.

 

Színes lencsék
A hagyományos sötét lencsék mellett a színes változatok is hódítanak majd. A kék, zöld, sárga és rózsaszín lencsék üde színfoltot visznek a megjelenésbe.

 

Retro stílus
A vintázs hatású, kerek vagy macskaszem formájú keretek visszatérnek a divatba. A 60-as, 70-es évek ihlette darabok remekül kombinálhatók modern outfitekkel.

 

Sportos dizájn
A sportos, tükrös lencsés napszemüvegek tökéletesek az aktív életmódot kedvelőknek. A színes tükröződésű lencsék és a könnyű, strapabíró keretek praktikusak és divatosak egyszerre.

 

 

Hogyan válasszunk napszemüveget?

Tudjuk, hogy a tökéletes napszemüveg megtalálása néha nem könnyű feladat, de egy kis útmutatással és néhány hasznos tippel sokkal egyszerűbbé tehetjük ezt a folyamatot. Nézzük meg, mire érdemes figyelni, hogy megtaláld azt a napszemüveget, ami nem csak jól néz ki, de megfelelő védelmet is nyújt a napsugarak ellen.

Az első lépés, hogy az arcformádhoz passzoló keretet válassz. Ha szögletes az arcod, a kerekebb keretek lágyíthatják a vonásaidat, míg a kerek archoz szögletesebb formák illenek, hogy egyensúlyt teremtsenek. Az ovális arcformájúak pedig szerencsések, mert szinte bármilyen keret jól áll nekik! Ne félj több formát is kipróbálni, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet.

A túl kicsi vagy túl nagy napszemüveg nemcsak kényelmetlen lehet, de nem is mutat jól, és nem nyújt megfelelő védelmet. Olyan méretet válassz, ami illik az arcodhoz, és kényelmesen viselhető. Egy jól illeszkedő napszemüveg nem csúszkál és nem nyomja a halántékodat.

Elengedhetetlen, hogy a napszemüveged 100%-os UV-védelmet nyújtson. Ez védi a szemedet a káros napsugaraktól, amelyek hosszú távon komoly problémákat okozhatnak. Ellenőrizd a címkét, vagy kérj információt az eladótól, hogy biztos lehess benne, a napszemüveg megfelelő védelmet nyújt.

A jó minőségű napszemüveg tartós, karcálló lencsékkel és strapabíró kerettel rendelkezik. Bár ezek általában drágábbak, érdemes lehet többet invesztálni egy megbízható márkába, ami hosszú távon megtérül. Ne feledd, hogy a minőség mindig kifizetődik, különösen, ha a szemed védelméről van szó.

Válassz olyan napszemüveget, ami illik a személyiségedhez és a ruhatáradhoz. A napszemüveg nemcsak funkcionális, hanem divatos kiegészítő is, ami kifejezheti az egyéniségedet. Próbálj ki többféle stílust, és ne félj kísérletezni az új trendekkel! Lehet, hogy egy merész, színes keret vagy egy elegáns, klasszikus forma az, ami a legjobban passzol hozzád.

Extra tippek

Polarizált lencsék: Ha sok időt töltesz vízparton vagy autóban, a polarizált lencsék csökkenthetik a visszaverődő fények okozta csillogást.
Cserélhető lencsék: Néhány napszemüveg cserélhető lencsékkel rendelkezik, ami praktikus lehet különböző fényviszonyokhoz.
Kényelem: Győződj meg róla, hogy a napszemüveg kényelmes a hosszabb viselés során is, és nem okoz nyomást az orrodon vagy a füleden.

 

Tudtad, hogy van már okos napszemüveg is?

Az okos napszemüvegek egyre népszerűbbek lesznek 2024-ben, hiszen a technológia fejlődésével számos izgalmas funkcióval bővülnek. Lássuk, milyen különleges darabokra számíthatunk!

  1. Egyes okos napszemüvegek vezeték nélkül csatlakoztathatók a telefonunkhoz, lehetővé téve a zenehallgatást, hívásfogadást vagy akár az értesítések megtekintését a lencséken keresztül.
  2. A szelfikészítés új szintre emelkedik az olyan napszemüvegekkel, amelyekbe apró kamerákat építenek. Így a kezünk szabadon maradhat, miközben megörökítjük a pillanatot.
  3. A beépített GPS technológiával rendelkező napszemüvegek valós idejű navigációs információkat vetítenek a lencsékre, megkönnyítve a tájékozódást vezetés vagy túrázás közben.
  4. A sportolók számára különösen hasznosak lehetnek azok az okos napszemüvegek, amelyek képesek a pulzusszám, a megtett távolság vagy az elégetett kalóriák mérésére.
  5. Bár nem kifejezetten „okos” funkció, de a fotokromatikus lencsék rendkívül praktikusak. Ezek a lencsék automatikusan sötétednek vagy világosodnak a fényerősség függvényében, így bármilyen körülmények között optimális látási élményt nyújtanak.

Techsend Smart Audio Sunglasses Eyewear
Ez a napszemüveg beépített hangszórókkal és mikrofonnal rendelkezik, így fogadhatod vele a telefonhívásaidat, zenét hallgathatsz, és akár okos asszisztenseket is vezérelhetsz vele. Polarizált lencsékkel és UV-szűrővel is rendelkezik.
https://www.youtube.com/watch?v=GYb-oLrNGzs
www.techsend.hu

Bose Frames Soprano
Ez a napszemüveg szintén beépített hangszórókkal rendelkezik, de kifinomultabb hangzást nyújt, mint a Techsend modell. Nem rendelkezik mikrofonnal, így nem fogadhatsz hívásokat, de tökéletes a zenehallgatáshoz útközben.
https://support.bose.com/s/product/bose-frames-soprano/01t8c00000Oyd9lAAB?language=en_US
www.amazon.com

Rokit Aria
Ez a napszemüveg beépített kamerával és mikrofonnal rendelkezik, így fényképeket és videókat készíthet, valamint hívásokat is fogadhat. Polarizált lencsékkel és UV-szűrővel is rendelkezik.
https://rokitlife.com/

Ray-Ban Stories
A Ray-Ban és Meta közös okos napszemüvegei klasszikus stílusban érhetők el, és olyan funkciókat kínálnak, mint a fotó- és videókészítés, zenehallgatás, és telefonhívások lebonyolítása. Ezek a napszemüvegek 100%-os UV-védelmet nyújtanak, és a Meta technológiájával integráltak, ami lehetővé teszi a közösségi média használatát is​.
(
Ray-Ban US Store)
​​ (Vision Center)

Vuzix Blade
A Vuzix Blade okos szemüveg fejlett AR (augmented reality) technológiával van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy a digitális világot integráld a valósággal. Ezek a szemüvegek sztereó hangszórókkal és színes kijelzővel rendelkeznek, és főleg munkakörnyezetben hasznosak, de hétköznapi használatra is alkalmasak​.
(
Vision Center)

Snapchat Spectacles 3
A Snapchat által készített Spectacles 3 okos napszemüvegek 3D fotó- és videókészítési lehetőséget kínálnak. Két HD kamerával és több mikrofonnal vannak felszerelve, ami tökéletes választássá teszi őket a közösségi média tartalmak készítéséhez és megosztásához​.
(
Vision Center)

A GPS információkhoz a térképet a lencsére vetíti

Az okos napszemüvegek kiválasztásánál fontos szempont, hogy az extra funkciók mellett a szemünk védelmét is biztosítsák.

Fotók: DMA

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva