2018.09.05. 12:00
Hétvégi szüreti napok a Balaton körül
Ezen a hétvégén is sok helyen programokkal, szőlővel és borral várják az érdeklődőket!

Szüreti felvonulás és bál

A nagyszabású szüreti felvonuláson hintón és lovas kocsikon utazva haladhatnak végig a szüretelők és a vendégek a település utcáin. A vidám hangulatot operett-musical-nótaműsor alapozza meg, a bíró és bíróné mellett pedig harmonikás is helyet kap az egyik fogaton.

Gyenesdiási szüreti vigasságok

A szüret az egyik legjobb dolog az őszben. Aki mégsem akar a szőlősorok között hajladozni, az a szeptember közepén megrendezésre kerülő, Szüreti Vigasságok rendezvényen ízelítőt kaphat a szüret másik oldalából!

Egregyi szüret

Szeptember első hétvégéjén tartják a szüreti fesztivált Hévíz szőlőhegyén, Egregyen. Ezen a vidéken már több int 2 ezer éve művelik a szőlőt, különleges és finom borok készülnek. A rendezvényen főzőversenyt is tartanak, a csapatoknak bográcsban kell sertéshúst készíteniük.

Tihanyi Szüreti Napok

A Tihany-félsziget lakói sem maradnak ki a szüreti mulatságokból! A sokéves tradíciónak megfelelően 2018 szeptemberében is különböző zenés-kulturális különlegességekkel és gyermekprogramokkal várják a helyieket és a látogatókat a hónap második hétvégéjén. Hatalmas érdeklődés kíséri a tihanyi szüreti rendezvényt.

Badacsonyi Szüret

A vasárnapi szüreti felvonuláson felvonulnak a környékbeli települések képviselői, néptánc együttesek, legionáriusok, magyarországi borrendek, kopjások, huszárok és zászlóforgatók, tűzzsonglőrök, fúvószenekarok, lovas fogatok.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva