Krausz Andrea | 2018.08.04. 11:02
Nemzetközi ízek Zamárdiban
Igazi ínyencségekkel találkozhatunk a Zamárdi Gasztro & Utcza Fesztiválon, ahol street food autókból is egy egész utcányi várja az embereket.

Augusztus 2-tól 5-ig tartják a zenés programokkal kísért gasztrofesztivált a városban, ahol ezúttal a családosok vették birtokba a híres rendezvényterületet, vagyis a hatalmas szabadstrandot. Péntek este parkolóhelyet sem lehetett találni a környéken, annyian érkeztek a Bácskay utcához, ahol kézműves sörök, balatoni borok, piactér és magas színvonalú, jól kinéző, szépen csomagolt street food ételek csábítják a balatoni jó levegőtől megéhezett közönséget.

A hétvége a következő jelmondat hangulatában zajlik: Amit ma megehetsz, ne halaszd holnapra!

Ilyen szmókerekben sül a hús

Nagyon menő az amerikai hagyományokkal rendelkező pulled pork, vagyis a helyszínen, hatalmas mozdonyszerű, klasszikus barbecue sütőben elkészített sertéshús, amit alacsony hőmérsékleten, 16 órán keresztül készítenek, majd úgynevezett medvekarommal szedik szét rostjaira.
A budapesti Zabáljcsak BBQ egyik vezetőjétől itt megtudhatjátok, hogy mi a titka a jó pulled porknak.

A rendezvényt áthatja egyfajta nemzetközi hangulat, van például alpesi sajt, Asali japán sör és ugyancsak japán Taiya King töltött gofri, valamint latinos churros, amit egyesek annyira szeretnek, hogy már a food truck autó környékén elkezdenek spanyolul beszélni. Így:

A szervezők igyekeztek Magyarország legjobbjait idecsábítani, mindazokat, akik mozgóautóból árult, utcán, strandon fogyasztható, ugyanakkor igényes ételeket készítenek, köztük a díjnyertes BazsaLicom FoodTruck-ot:

A jó ételektől, italoktól mindenki jól érzi magát, laza, kellemes a hangulat most Zamárdiban.

Pénteken sorra érkeztek a családosok a fesztiválra, ahol a gyerekeket sok finomság, kézműves fagyi, jégkrém, paleosütik, különböző játékok és persze a színpadon szóló zene is csábítja.

A műsor retró hangulatban zajlik a színpadon, Zoltán Erika is rengeteg embert vonzott a zamárdi szabadstrandra. Ilyen volt a hangulat a koncerten:

A rendezvény ingyenes. A hétvégén további meglepetések várnak mindenkit, szombaton gyereknap lesz, és fellép a – többi között- a Kozmix, vasárnap pedig sportnapot rendeznek. A koncerteket és egyéb részleteket itt lehet megtalálni.

Kép és szöveg: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva