Koszorus Rita | 2024.04.08. 16:00
Több havi videófelvételt találtak a vendégekről a siófoki szállásadónál
Több olyan felvétel is volt, ahol a szaunából kilépő gyanútlan vendégek fürdőruha nélkül láthatók.

Kamerákkal figyelte meg vendégeit és szomszédait

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elrendelte az étkezőben elhelyezett, illetve a belső udvarra és jacuzzira irányuló kamerák leszerelését és hárommillió forint adatvédelmi bírságot szabott ki rá. Bár a szálláshely weboldalára időközben felkerült több adatkezelési tájékoztató, köztük egy 2024. februárjában hatályba lépett kameraszabályzat is, a sonline.hu szerkesztőségét most azzal keresték meg a szállással szomszédos ingatlan tulajdonosai, hogy szerintük még most is fennáll a jogsértés. Az emeleti teraszról leszerelt kamerát a belső udvaron helyezték el.

– Erre a belső udvaron jelenleg is működő kamerára egy szállóvendég hívta fel a figyelmünket. Most is olyan távolságban van az ingatlanunktól, hogy az ott folytatott beszélgetéseket rögzíteni képes – mondta Dezső László, a szállásadó gyanútlan szomszédja, aki beperelte a kukkolót.

A jakuzziban is volt kamera, amely a beszélgetéseket is rögzítette

A balatoni napozó­stégtől pár méterre felállított kamera látószögébe immár a szálláshely udvari jakuzzija és dézsafürdője került be. Így minden ott történő, – vendégek közötti – beszélgetést is kristálytisztán rögzíteni képes. A NAIH vizsgálata során

a kamerák SD-kártyáin több hónapnyi felvételeket találtak. Köztük több olyan felvétel is volt, ahol a szaunából kijövő gyanútlan vendégek fürdőruha nélkül láthatók. A NAIH által vizsgált időszakban a szállásadó tájékoztatása szerint 1300 vendég szállt meg.

Sajátos mellékszála a történetnek, hogy a vendégeit megfigyelő szállásadó nemrég beperelte szomszédját, Dezső Lászlót és feleségét.

– A bekamerázás híre felkerült egy siófoki közösségi Facebook-csoportba, ezt követően tett ellenem és a házastársam ellen becsületsértés és rágalmazás vétsége miatt feljelentést a szállásadó, mondván, az általa képviselt gazdasági társaságot sérelem érte. Szerinte az oldalon megjelent kommentek okán lelepleződött és foglalásokat mondtak le. Ebben az ügyben most márciusban volt az első meghallgatás a Siófoki Járásbíróságon – részletezte a Dezső László, a szomszéd.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva