likeBalaton.hu | 2021.08.09. 12:00
„360° - képzőművészet és színház” nevű programsorozat indul Alsóörsön
Augusztus 13-tól szeptember végéig a Balaton-felvidék egyik legrégebbi műemlékházában indul el egy új programsorozat. Az alsóörsi Török-házban kiállított művek között szerepel a Covid-reflexiókból épült Standby tárlat néhány darabja, valamint kortárs fotók és festmények, amelyek a pandémia időszakához kötődnek.

A program keretében Alsóörs emblematikus műemlék épületében, a Török-házban állítják ki a Covid-reflexiókból épült Standby tárlat néhány darabját, kortárs fotókat és festményeket, amelyek valamiképp a pandémia időszakának várakozó állapotát tükrözik. Huszonhat jelenkori festő és fotós alkotásai lesznek megtekinthetők. A fotó szekció több új alkotóval bővült, de a festők között is akad, aki új képpel jelentkezik.

Az elmúlt év során a kiállított munkák több darabja is bemutatkozott már nyomatokon Budapest több közterén, szabadtéri kiállítás formájában. Mivel az 1600-as évekből itt maradt Török-ház, és Alsóörs Ófalu lélegzetelállító panorámája a Balaton-felvidék páratlan pontja, a szervezők ezért választották a művek eredetijeinek bemutatásához ezt a helyszínt.

Az alsóörsi Török ház
Fotó: Tobiás Cercigüller

A kiállítás szeptember végéig lesz látható, de augusztus 22-ig rendszeres tárlatvezetéssel és a helyi értékek bemutatásával várják a látogatókat. Tárlatvezetést tartanak: Szarvas József Kossuth-díjas színész, Bojár Iván András művészettörténész és Bánkuti András fotóriporter. A hely szellemében, lokális értékek, hagyományok és építészet témakörben Both Gábor a helyi szobrász tábor alapítója, és Korompay Katalin építész, műemlékvédő avatja be a látogatókat.

Idén ezzel elindul a 360° – képzőművészet és színház programsorozat, amely a historikus Török-ház kulturális eseményeit és a hegyoldalban szeptemberben újranyíló Amfiteátrumot kapcsolja össze. Szeptember utolsó hétvégéjén az Aktor Produkció színházi előadást hoz az utószezonra.

Az augusztust 13-i kiállítást Hebling Zsolt polgármester köszöntője után, Can Togay János, Európa Kulturális Fővárosa Veszprém-Balaton 2023 művészeti főtanácsadója nyitja meg. A kiállítás megnyitón Másik János zenél.

Szabó Ábel Táj 2021-ben című festménye

Kiállító művészek között vannak fotósok, mint Bach Máté, Balogh Zoltán, Cedric af Geijersstam, Dobos Tamás, Esteban Sanchez, Gálos Viktória, Gordon Eszter, Gömör Tamás, Hegedüs Róbert, Horváth Katalin Fanni, Iliás-Nagy Katalin, Mónus Márton, Sághy Tímea, Somorjai Balázs. A festőművészek közül pedig Ázbej Kristóf, Baksai József, Fehér László, Gesztelyi Nagy Zsuzsa, Naomi Devil, Péterfy Ábel, Szabó Ábel, Szikra Ágnes, Verebics Ágnes, Verebics Kati, Zászkaliczky Ágnes, Weiler Péter művei kapnak helyet.

A program megszületését az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő biztosította.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva