2019.08.04. 09:00
Csinos motoros Alsóörs főterén: „Ez a nő maga a szabadság!”
Darázsderekú, hosszú hajú, csinos motorosnőt formázott meg Gáborecz István láncfűrészes fafaragó az alsóörsi Harley-Davidson Open Road Festen júniusban. A nő, kezében Alsóörs zászlójával ünnepélyes körülmények között pattant a motorra, a párja mögé.

– Ez a nő maga a szabadság! – jegyezte meg egy motoros Alsóörs új büszkeségéről, a fából kifaragott motoros nőről. Gáborecz István korábban tölgyfából faragott ki egy Fat Boyt, majd egy motorost, aki nem magányos többé, csinos nő pattant mögé a nyeregbe.

Dobai Attila fesztiváligazgató (balról), Gáborecz István faszobrász, Hebling Zsolt polgármester és Bodor László a szobor átadásán Fotó: Kovács Erika/Napló

– Fából vasparipát faragott a művész, ami a motorosokkal együtt dísze Alsóörsnek; emlékeztet a motoros találkozóra, a szabadságra és a településsel való húszéves, kitűnő együttműködésre – fogalmazott Dobai Attila fesztiváligazgató. Hebling Zsolt polgármester példaértékűnek nevezte a barátságot, ami a fesztiválok alatt kialakult a főszervezők és a település között, amit a szoborcsoport is jelképez. – Szép nők nélkül pedig nem lehet igazi a szezonnyitó találkozó – mondta a csinos motoros nőről a polgármester.

Gáborecz István időt álló tölgyfából, minden részletre ügyelve, két nap alatt formázta meg az ideális méretekkel rendelkező nőt a fesztiválon, és megtisztelőnek tartotta, hogy a szobra Alsóörs főterét díszíti.

Fotó: Babják Tamás

Dobai Attila a következő motoros találkozót érintő kérdésünkre azt mondta, természetesen már szervezik, és azt is Alsóörsön szeretnék megrendezni. – Hogy a szoborcsoport tovább bővülhet? Lehetséges! – mondta a rá jellemző jókedvvel, humorral a fesztivál ötletgazdája, aki ebben a szezonban még több hazai és külföldi túrán vesz részt. – Tradíció, megbízhatóság, teljesítmény és szabadság – vont párhuzamot Bodor László, a Stihl Kft. műszaki marketingmenedzsere a sportfavágók és a motorosok között.

A motoros szobor nem véletlenül került Alsóörsre, hiszen kora nyáron minden évben itt tartják az ország legnagyobb motoros fesztiválját.

Forrás: Kovács Erika/ veol.hu

Borítókép: Babják Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva