Kovács Erika/veol.hu | 2022.11.04. 18:00
Első alkalommal rendeznek Kolbászfesztivált Alsóörsön
A Balaton-felvidék első kolbászfesztiválját rendezik meg Alsóörsön, az Amfiteátrumban november 5-én, szombaton.

A kolbásztöltő és -sütő fesztivált Alsóörs, Csopak, Felsőörs, Lovas és Paloznak összefogásával, hagyományteremtő céllal tartják helyiekkel, civil közösségekkel, intézményekkel, ahol adományt is gyűjtenek óvodáknak, iskoláknak. Fővédnök Nagy István agrárminiszter, védnök Fásy Ádám lesz, utóbbi Zeneexpressz nevű csapatával ad műsort.

Dobrosi Zsolt, az amfiteátrum vezetője, Fásy Ádám műsorvezető, énekes, Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere
Fotó: Nagy Lajos/Napló

A kolbásztöltő és -sütő fesztivált Alsóörs, Csopak, Felsőörs, Lovas és Paloznak összefogásával, hagyományteremtő céllal rendezik meg, helybeli emberek, civil közösségek, intézmények közreműködésével. A helyszínen, illetve a planetáriumban egész nap kitűnő programokkal várják az embereket, külön gondolnak a családokra, gyermekekre. A szervezők célja, hogy találkozzanak egymással, illetve még inkább összekovácsolódjanak a Balaton északi partján élők.

Fásy Ádám szerint, nagyon fontos, hogy a nyári szezon után a helyi emberek részt vehessenek egy kitűnő programon. A védnök az esemény gasztronómiai értékére helyezte a hangsúlyt, mert a közös sütés, főzés összehozza az embereket, kapukat nyit ki előttük. Mint mondta, a kolbásznál nagyon fontos a jó minőségű paprika és a gondos sütés, hogy az étel szaftos maradjon. – A zene is kitűnő lesz, eljön mások mellett Nótár Mary, Szabó Ádám, Varga Viktor – mondta Fásy Ádám.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 



 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva