Kovács Erika / veol.hu | 2022.11.06. 14:00
Kolbászfesztivál az Amfiteátrumban? Nem kérdés!
35 csapat töltötte és sütötte a kolbászt az alsóörsi mulatságon.

Kolbászfesztivál az erdőben

Összesen 35 csapat részvételével rendezik meg a Balaton-felvidék első kolbászfesztiválját szombaton, melynek fővédnöke Nagy István agrárminiszter.
A gyönyörű erdei környezetben lévő esemény iránt rengetegen érdeklődnek. A kitűnő hangulatú gasztronómiai napot mások mellett Kontrát Károly országgyűlési képviselő, Szedlák Attila, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főigazgatója, Hebling Zsolt polgármester, Dobrosi Zsolt, az Amfiteátrum ügyvezető igazgatója és Fásy Ádám, az esemény védnöke, a zsűri elnöke nyitotta meg.

Fotós: Kovács Erika/Napló

A szónokok kiemelték egyebek mellett a fesztivál közösségformáló jelentőségét, majd szóltak az egyedülálló rendezvényről, melynek kiemelkedő turisztikai jelentősége van az őszi Balatonnál. A gasztronómiai napot Alsóörs, Csopak, Felsőörs, Lovas és Paloznak összefogásával, hagyományteremtő céllal rendezik meg helybeli emberek, civil közösségek, intézmények közreműködésével, ahol adomány is gyűjtenek óvodáknak, iskoláknak.

A csapatok már kora reggel nekiláttak a kolbász összeállításának, töltésének, aztán megsütötték a finomságokat. Kora délutántól Fásy Ádám és Zeneexpressz nevű csapata szórakoztatta a közönséget. A szervezők rendkívül gazdag programokkal rukkoltak ki egész nap az Amfiteátrumban, ahol kézművesek, őstermelők is kínálták portékáikat.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva