Kovács Erika/veol.hu | 2022.10.13. 10:00
Turisztikai szenzációt kínálnak Alsóörsön: megnyitották a bringás mozit
Megnyitották Magyarország első bringamoziját Alsóörsön a turisztikai irodánál.  

Hebling Zsolt polgármester büszkén szólt arról, hogy központi helyen van a turisztikai irodájuk, mellette termelői piacot alakítottak ki, ahol kulturált körülmények között, árnyékolt területen kínálják portékáikat a kézművesek és a termelők. A későbbiekben tervezik, hogy bolhapiacot is működtetnek, melyre nagy igény van. A piac és a bringamozi kialakítására hatmillió forint uniós vidékfejlesztési támogatást nyertek el.

Kerékpárok működtetik a különleges mozit Alsóörsön, amelyből nincs több az országban
Fotó: szervezők/Novák Márton

– A bringás mozival eggyel több unikális attrakció van Alsóörsön, ami máshol nincs – mondta Semsei Sándor, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület (BRTE) elnöke. A helyszín napközben kellemes pihenő, illetve termelői piac, este pedig bringás mozi működik ott. Pataki Julia, az egyesület TDM-menedzsere elmondta, a bringás mozi Novák Mátyás kiskunfélegyházi villamosmérnök terveire épül, aki kollégáival hat különleges kerékpárt hozott Alsóörsre.

 

Fotó: szervezők/Novák Márton

 

A bringák tekerésével áramot termelnek a kerékpározók, ez hajtja a mozit, a hangtechnikát, és telefonjukat, elektronikai eszközeiket is tölthetik róla a bringások. Az első kisfilm a Riviéra-térséget, illetve a környező településeket mutatta be két kerékről: Alsóörsöt, Felsőörsöt, Csopakot, Paloznakot és Lovast. Idén még egyszer, október 28-án lehet kipróbálni a bringamozit, mely a jövő nyártól rendszeres nyáresti program lesz Alsóörsön – változatos filmkínálattal. Az átadáson Illésfalvi Iván kellemes gitármuzsikával ajándékozta meg a közönséget.

 

Alsóörsre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: szervezők/Novák Márton

 



 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva