veol.hu | 2022.09.24. 12:00
Lopott árammal termesztette a kábítószer-tartalmú kendert az alsóörsi férfi
Jelentős mennyiségű kábítószer-birtoklással, valamint lopással vádol a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfit, aki saját lakásán termesztett kábítószer-tartalmú növényeket.

A vádirat szerint a büntetett előéletű 59 éves férfi, aki maga is kábítószer-fogyasztó, elhatározta, hogy saját, alsóörsi ingatlanjában fog kannabiszt tartalmazó növényeket termeszteni. Ennek megvalósítására 2021-ben Ausztriában megvásárolta a szükséges kendermagokat, illetve berendezést másfél millió forint értékben. A lakásában kialakított egy helyiséget, amelyben mesterséges környezetben biztosította a növények fejlődéséhez szükséges speciális feltételeket. A megnövekedett áramszükségletet azonban szabálytalan áramvételezéssel, a mérőórát kikerülő rendszer kialakításával oldotta meg.

A kender hatóanyagait ma is számos tévhit övezi

Forrás: pixabay

2021 novemberében legkevesebb 138 kendermagot ültetett cserépbe, majd kezdte meg a nevelésüket.
A nyomozóhatóság a vádlottnál tartott házkutatás során a jelentős mennyiségű kábítószernek minősülő, körülbelül 25 napja kikelt 138 tő növényen kívül további 150 ép, csíraképes kendermagot talált, amelyet a férfi későbbi termesztési szándékkal tartott a birtokában.
A férfi 25 nap alatt az áramlopással közel 66 ezer forint kárt okozott.
A nyomozás során letartóztatott, majd később bűnügyi felügyelet alá helyezett férfival szemben börtönbüntetés kiszabására és a kábítószer-termesztéshez szükséges eszközök, valamint a lefoglalt növények elkobzására tettek indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: pixabay

  

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva