Újra Gasztrohegy hétvégék
– 2022 őszétől újra nekiindulunk, hogy meghódítsuk a gasztronómia csúcsait, együtt, Badacsonyban, izgalmas, tematikus gasztro-hétvégékkel várjuk a vendégeket. A Gasztrohegy hétvégéken van idő felfedezni a vidéket, a borokat és az ízeket, a konyhában is van idő kísérletezni, kreatívan alkotni, a vendégek pedig élvezhetik az otthonos, személyesebb vendéglátást. Izgalmas falatok, sztorik, fogások, és egy olyan gasztrotúra vár, amit te alkotsz meg magadnak – mondta Budavári Dóra.
– Mivel a Gasztrohegy fogások kóstoló adagok, több helyen is tudtok enni, belépő nincs, mindenhol a saját fogyasztásért fizettek, ha sokan vagytok, érdemes előre asztalt foglalni a kiválasztott vendéglátóhelyen. Akár bérletet is vásárolhattok, amivel 4 helyen kóstolhattok egy Gasztrohegy fogást és egy hozzá illő italt.
Mit jelent a Gasztrohegy Világok konyhája?
Színpompás menüvel indul az idei őszi Gasztrohegy, október 8-9-én Izlandtól Kambodzsáig, Izraeltől Indiáig, Csehországtól Nagy-Britanniáig járhatják körbe a hegyet a vendégek. A nyugodt sétákon, a jó borokon, a találkozásokon és a finom, különleges ízeken lesz a hangsúly. Báránygerinc, sült, bőrös császárhús, londoni sajttorta, skót tojás lesz az étlapokon, na meg olyan dolgok, amiknek a neve is izgalmasan hangzik, mint a Sach ko num cha yor, a kjötsúp, a Gulab jamun vagy a Tikka masala.
Kik várnak?
Néhány újdonság lesz az idei Gasztrohegy sorozatban, idén csatlakozott hozzánk az Éliás Birtok. Kilenc helyszínünk lesz, mert pár étterem ebben az időszakban felújítást végez.
Most hétvégén hat helyen várunk benneteket Világok konyhája menüvel: a Hableány, Laposa Birtok, Borbarátok, Vánkos, Kisfaludy-ház Étterem, Hotel Bonvino Borbár készül a különleges fogásokkal.
Három kiegészítő helyszínünk van, ahol finom borokkal és nagy szeretettel várnak benneteket, ők a Pláne Badacsony borterasz, az Istvándy Borműhely és az Éliás Birtok. Mivel a helyek gyalog is könnyen elérhetők, most nem lesz szervezett buszjárat, az eddigi tapasztalataink alapján nagyon kevesen vették ezt igénybe, inkább lesétálták a vendégek az éttermek közti távolságokat.
A Gasztrohegy hétvégi menüsora
A Vánkos csapata Izrael ízeit hozza el Badacsonyba, lesz hummus sabih (hummusz, sült padlizsán szeletek, pácolt főtt tojás, sült csicseriborsó, zaatar, petrezselyem, koriander) és mini csirke shawarma (mini pita, sült csirkecomb, tahini mártás, sült kápia, marokkói citrom). Továbbá hideg és meleg mezzék és zene.
A Borbarátok ezúttal Indiába repít el benneteket ezekkel a különleges fogásokkal: Csirke tikka masala, mazsolás-currys basmati rizzsel, és Gulab jamun.
A Laposa Birtok a hétvégén elutazik Izlandra, így az alábbi fogásokat kóstolhatjátok náluk. Kjötsúpa, vagyis tradicionális izlandi bárányleves és báránygerinc, pirított rozmaringos polentával, grilezett zöldséggel.
Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!
:
Nyitókép: Hivatalos sajtófotó / Kovács Fanni