2018.12.06. 07:00
Adventi Gasztro Piknik Badacsonyban
A BalatoniKör Gasztro Piknik sorozat harmadik rendezvénye ezen a hétvégén Badacsonyba érkezik.

A Balatoni Kör tagjai immár négy éve dolgoznak vállvetve az egész éves Balaton létrehozásáért, 2018-ra pedig az egyesület álma megvalósult: manapság már egy téli hétvégén is nehéz dűlőre jutni az izgalmasabbnál izgalmasabb programlehetőségek között. Nincs ez másképp a második adventi hétvégén sem, amikor a déli part után a badacsonyi életet pezsdítik fel a Balatoni Kör tagjai. 9 étterem, 9 borászat, 1 pálinkafőző, kézműves vásár és persze igazi advent hangulat vár bennünket Badacsonyban!

A Gasztrohegy és a Badacsony Nyitva kampánynak köszönhetően egyre többen ismerik meg a legendás tanúhegy megújult szolgáltatásait és új arcát. A szombati rendezvény pontos helyszíne a frissTerasz parkolója, a Kisfaludy út – Római út találkozásánál. Fedett, téli Balatonra panorámás sátorban kínálják a helyi fogásokat, borokat és pálinkákat a BalatoniKör tagok.

Fotó: BonVino

Ami a pikniken várható: BalatoniKör tag éttermek, borászatok, pálinkamester, kézműves árusok, élőzene, gyermek programok, szakmai borkóstoló és természetesen a Mikulás. A Bonvino és a frissTerasz között a helyi Tekergővel, elektromos kisbusszal segítik a szervezők a gyalogos közlekedést.

Badacsony, tekergő, busz

Fotó: Mihály Szilvia

A BalatoniKör Gasztro Piknik rendezvény keretén belül kerül sor a Borkarácsonyfa állításra a 2017.évi hegybor termelőivel.

Az ünnepélyes megnyitó után a Badacsonyi Tekergő szállítja a résztvevőket a Fiáth Attila által vezetett „Hegymenet -borpiramis stílusgyakorlat öt nemzetközi borvidék borain keresztül” mesterkurzusra, mely a Bonvino Hotelben kerül megrendezésre 14:00 órától.

A Gasztropiknik egyben Hegybor premier lesz: A Gasztro Piknik teljes ideje alatt kóstolhatóak a Balatoni körös hegyborok egy külön standon.

A BalatoniKör a régió gasztronómiájának minőségi megújulásáért leginkább elkötelezett vendéglátósok összefogásaként jött létre. Tagjaik között – akik mind az egész éves Balatonért dolgoznak – van helyi étterem, cukrászda, pálinkafőző, borbár, és több borászat is. Az egyesület fő mozgatórugója az összefogásban, közös gondolkodásban rejlik, így jó szívvel ajánlják egymást, sőt mindig szívesen látják a hasonló gondolkodású tagjelölteket is.

Minőség – Hitelesség – Egész éves nyitvatartás – ez a BalatoniKör tagjainak három legfőbb üzenete.

Az őszi Gasztropiknik sorozat első állomása Sümegen volt, olvassa el beszámolónkat itt!

Az elmúlt héten Balatonlellén melegített a téli szezonra a Balatoni kör, olvassa el cikkünket!

– Elmondhatatlanul büszke vagyok a csapatra – mondta Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke Balatonlellén, miután ő is megkóstolt néhány különlegességet. – Mindenki próbált valamilyen karácsonyi hangulatot belecsempészni a kínálatába és külön, erre az alkalomra készíteni ételt. Fontos, hogy az itt megjelent helyek mind nyitva tartanak télen is. December 8-án Badacsonyban folytatódik a sorozat és reméljük, hogy ott is hasonló sikerrel tudjuk megmutatni a Balaton téli arcát – fogalmazott az elnök.

A szombati rendezvény részletes programja itt található.

A Balatoni kör Gasztropiknik következő állomásai:

február 23. Csopak
március 23. Köveskál

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva