Mihály Szilvia | 2018.09.30. 12:00
Sümegen piknikezett a Balatoni kör
Sümegen gyűltek össze a Balatoni kör tagjai, hogy szeptember végén gasztropiknikkel köszöntsék a vendégeket.

A Sümegi vár tövében várták szeptember végén a gasztronómia szerelmeseit a Balatoni kör tagjai.

Fotó: Balatoni kör

Tóth Balázs, a Balatoni kör alelnöke és a piknik szervezője hangsúlyozta, hogy ők nem zárják a szezont, hiszen a Balaton egész évben nyitva van. Erre példa a kör által szervezett gasztropiknik sorozat, mellyel lefedik az északi és a déli partot, valamint az egész telet, hiszen decembertől márciusig még négy helyszínen tartanak hasonló rendezvényt.

Sümegre nem csak a balatonparti települések lakói jöttek el, a vendégek között kőszegi, budapesti és pécsi lakosok is voltak. Ők tudatosan, gasztrotúra keretében választották hétvégi programnak ezt az eseményt.

Nem kellett csalódniuk, ahogy nekünk sem. A Balatoni kör tagjaitól megszokott minőségi vendéglátásban részesültünk, fantasztikus ízélményekben volt részünk.

Személyes kedvencem a Bergmann cukrászda vörösboros, gesztenyés desszertje lett.

A legmeglepőbb ételt a Bonvinonál kóstolhattam, malacbőrt ropogtattunk a Fata pince Camino borát kortyolgatva.

Nézze meg a Gasztrpikniken készített ételfotóinkat!

 

Kardos Gáborral a Balatoni körös események mellett a közelgő badacsonyi Gasztrohegyről is beszélgettünk. Mind mondta, mindkét rendezvénysorozat célja azonos, megmutatni a Balaton egész éves arcát.

– Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni.

Kardos Gábor és Egly Márk

További képek a rendezvényről:

 

A Balatoni kör Gasztropiknik következő állomásai:

december 1. Balatonlelle
december 8. Badacsony
február 23. Csopak
március 23. Köveskál

Olvass tovább a Balatoni Kör tagjairól!

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva