Az eseményen közel 40 badacsonyi borászat, több mint 180 korlátlanul kóstolható izgalmas és egyedi bor, mesterkurzus, helyi turisztikai és gasztronómiai kiállítók, valamint számtalan élményprogram várja majd a Badacsonyt és borainak kedvelőit. A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szakembereinek koordinálásával, valamint a badacsonyi borászok aktív közreműködésével immár tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő összborvidéki bemutatkozás és kóstoló évről évre egyre több látogatót vonz a gyönyörű New York Palota Róma termében. A világjárvány okozta egy év kényszerszünet után tavaly minden előzetes várakozásokat túlszárnyalva, csúcsokat döntött a Badacsony New Yorkban rendezvény látogatottsága, hiszen közel 500 jegyvásárló, valamint 400 szakmai- és sajtómunkatárs érdeklődött a kiváló badacsonyi vulkánikus borok és a borosgazdák iránt.
— A számos borászatot, kiállítót és magas színvonalú szakmai programokat felvonultató Badacsony New Yorkban esemény komoly múltra tekint vissza, hiszen idén már tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre. Ez a valódi és szoros összefogás adja a legnagyobb értékét és hitelességét a kiemelkedő borvidéki kóstolónak. A rendezvény tökéletes példája annak, hogy az összefogás ereje milyen komoly mértékben tud segíteni egy borvidék előmozdításában és sikerében. Büszkék vagyunk arra, hogy ebben a Badacsonyi borvidék az élen jár Magyarországon — méltatta az eseményt Váli Péter borász, a szervezőbizottság elnöke, aki azt is elárulta, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is hatalmas érdeklődésre számítanak. Éppen ezért azt tanácsolja, hogy aki nem szeretne lemaradni a borvidék nagysikerű rendezvénysorozatáról, még időben foglalja le online a belépőjét.
A Badacsonyi borvidék páratlan szépségét, sajátos hangulatát és az itt készült tüzes és ásványos borait számtalanszor dicsérték a történelem során, hiszen a táj, a domborzat, az éghajlat és a talajok sokszínű változatossága, ami összefonódva a borászok teremtő munkájával a világon egyedülálló borok születésére ad lehetőséget. Nem véletlen, hogy itt már a Krisztus előtti III. századtól, a kelta időktől művelik összhangban a természettel a szőlőt és készítenek belőle a mai napig páratlan szépségű bort. A borászok közreműködésével tartott előkóstoló garantálja, hogy a Badacsony New Yorkban eseményen csak a legkiválóbb tételek kerülnek a poharakba.
Folytatva az évek óta jól bevált hagyományt idén is egyedülálló mesterkurzus, két fantasztikus szakember közreműködésével színesíti 16 órai kezdéssel az eseményt: Dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens (BGE), tanár, szakújságíró, borszakértő, a Magyar Bor Akadémia tagja a vakkóstoló során kiválasztott legjobb borok és a hozzájuk illő fogások mentén mutatja be a borvidék sokszínűségét és szépségét. A kiváló ételeket pedig Wolf András, a New York Kávéház, A Séf Asztala és a Gundel Étterem executive séfje készíti el, majd mesél róluk. Az előadás címe Mesteri bor- és ételpárosítások: Badacsony színe-java és étkek a New York Palota éléskamrájából.
Program
Az esemény menetrendje a következő: 14 és 17 óra között a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, akik számára a belépés ingyenes.
Az idei évben egy órával korábban, már 15 órától a nagyközönség számára is megnyílik a terem, minden borszeretőt és Badacsony-kedvelőt vár az exkluzív kóstoló.
A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
:
Nyitókép: Mihály Szilvia/LikeBalaton.hu