likeBalaton.hu | 2023.02.08. 18:00
Badacsony New Yorkban – tizenkettedik alkalommal
Badacsony, Magyarország egyik legkedveltebb és leghíresebb borvidéke április 22-én egy napra ismét Budapestre költözik. A jelentős múltra visszatekintő, rendkívül népszerű Badacsony New Yorkban elnevezésű borvidéki seregszemlén immár tizenkettedik alkalommal gyűlnek össze a hazai borkedvelők és termelők az impozáns New York Palota Róma termében.

Az eseményen közel 40 badacsonyi borászat, több mint 180 korlátlanul kóstolható izgalmas és egyedi bor, mesterkurzus, helyi turisztikai és gasztronómiai kiállítók, valamint számtalan élményprogram várja majd a Badacsonyt és borainak kedvelőit. A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szakembereinek koordinálásával, valamint a badacsonyi borászok aktív közreműködésével immár tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő összborvidéki bemutatkozás és kóstoló évről évre egyre több látogatót vonz a gyönyörű New York Palota Róma termében. A világjárvány okozta egy év kényszerszünet után tavaly minden előzetes várakozásokat túlszárnyalva, csúcsokat döntött a Badacsony New Yorkban rendezvény látogatottsága, hiszen közel 500 jegyvásárló, valamint 400 szakmai- és sajtómunkatárs érdeklődött a kiváló badacsonyi vulkánikus borok és a borosgazdák iránt.

 

— A számos borászatot, kiállítót és magas színvonalú szakmai programokat felvonultató Badacsony New Yorkban esemény komoly múltra tekint vissza, hiszen idén már tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre. Ez a valódi és szoros összefogás adja a legnagyobb értékét és hitelességét a kiemelkedő borvidéki kóstolónak. A rendezvény tökéletes példája annak, hogy az összefogás ereje milyen komoly mértékben tud segíteni egy borvidék előmozdításában és sikerében. Büszkék vagyunk arra, hogy ebben a Badacsonyi borvidék az élen jár Magyarországon — méltatta az eseményt Váli Péter borász, a szervezőbizottság elnöke, aki azt is elárulta, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is hatalmas érdeklődésre számítanak. Éppen ezért azt tanácsolja, hogy aki nem szeretne lemaradni a borvidék nagysikerű rendezvénysorozatáról, még időben foglalja le online a belépőjét.

 

 

A Badacsonyi borvidék páratlan szépségét, sajátos hangulatát és az itt készült tüzes és ásványos borait számtalanszor dicsérték a történelem során, hiszen a táj, a domborzat, az éghajlat és a talajok sokszínű változatossága, ami összefonódva a borászok teremtő munkájával a világon egyedülálló borok születésére ad lehetőséget. Nem véletlen, hogy itt már a Krisztus előtti III. századtól, a kelta időktől művelik összhangban a természettel a szőlőt és készítenek belőle a mai napig páratlan szépségű bort. A borászok közreműködésével tartott előkóstoló garantálja, hogy a Badacsony New Yorkban eseményen csak a legkiválóbb tételek kerülnek a poharakba.

Fotó: Badacsonytomaj Tourinform

 

Folytatva az évek óta jól bevált hagyományt idén is egyedülálló mesterkurzus, két fantasztikus szakember közreműködésével színesíti 16 órai kezdéssel az eseményt: Dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens (BGE), tanár, szakújságíró, borszakértő, a Magyar Bor Akadémia tagja a vakkóstoló során kiválasztott legjobb borok és a hozzájuk illő fogások mentén mutatja be a borvidék sokszínűségét és szépségét. A kiváló ételeket pedig Wolf András, a New York Kávéház, A Séf Asztala és a Gundel Étterem executive séfje készíti el, majd mesél róluk. Az előadás címe Mesteri bor- és ételpárosítások: Badacsony színe-java és étkek a New York Palota éléskamrájából.

Program

Az esemény menetrendje a következő: 14 és 17 óra között a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, akik számára a belépés ingyenes.

Az idei évben egy órával korábban, már 15 órától a nagyközönség számára is megnyílik a terem, minden borszeretőt és Badacsony-kedvelőt vár az exkluzív kóstoló.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Mihály Szilvia/LikeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva