Mihály Szilvia | 2022.05.13. 10:00
Különleges szálláshelyek a Balatonnál / Luxus egy ligetben
Ha világgá mennél, távol a hétköznapoktól, a nyüzsgéstől, van egy jó hírünk, nem kell messzire menned. A Balaton közelében található egy különleges szálláshely, ahol őzek, szürkemarhák és énekes madarak lesznek csak a szomszédaid.

A világ közepén

Ez a különleges szállás igazából egy sátor. Egy sátor egy liget közepén, távol mindentől és mindenkitől, Káptalantóti és Badacsony között, nagyjából öt perc autózásra a Balatontól. Ne egy kempingsátorra gondolj, ahol majd felfújt matracon hálózsákban kell aludnod hallgatva a szomszédok ricsajozását, de ne siessünk még a sátorba, nézzünk körül, hol is vagyunk.

Hatalmas mezők, legelésző szürkemarhák, a háttérben a tanúhegyek, minden tökéletes egy fényképhez, szinte hihetetlen a természet összhangja, elvarázsol, megállsz az út szélén vasárnap a káptalantóti piac felé, kattintasz párat és továbbmész. Mi azt mondjuk, kanyarodj le az Istvándy-ligetbe vezető kis bekötő úton, és szállj ki a kocsiból.

Istvándy Liget
Forrás: Hivatalos sajtófotó

 

A hely azonnal elvarázsol, kizökkent a hétköznapokból. Egy fél hektáros tisztásra érsz, ami egyrészt esküvői helyszín, másrészt egy szálláshely, ahol a szomszédod maga a természet. Közel s távol nem lesz rajtatok kívül itt senki, ennél ideálisabb helyszín nem létezik néhány nap romantikus pihenéshez.
Ha tetszik a hely, és még nem mondtad ki a boldogító igent, kattints ide.

A természet luxusa

– A luxus szerintem arról szól, hogy a kényelem mellett tered van, nem kell a szomszéd szobában, dizájn épületben vagy sátorban pihenőket látnod, hallanod. Programpontnak tudom ajánlani a vendégeinknek a naplemente vagy napfelkelte nézést és a ne csinálj semmit, csak pihenj a függőágyban, nézd a természetet magad körül időtöltést – mondja nevetve a hely tulajdonosa és megálmodója Istvándy Gergely.

Leányvári Klaudia és Istvándy Gergely
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Ahogy körbenézünk, csalogatnak a pihenőszékek, a padok, szó szerint halljuk a csendet, ami nem is csend, csiripelnek a madarak, a tücskök, nem messze tőlünk szürkemarhák legelnek, és bőgnek bele a messzeségbe, az sem ritka, ha őzeket látsz, cikáznak a pillangók, apró kis bogarak, zsizseg a természet, csobog a liget melletti kis patak.

– A szállásként funkcionáló sátor faszerkezete és minden eleme újrahasznosított, a saját terveim alapján készült, számomra egy terápiás folyamat volt a megalkotása, kizökkentett a hétköznapi rutinból, a borászkodásból. Ez a hely ideális búvóhely lett egy pár részére a természet közepén, minden modern kényelmi elemmel.

Ismerd meg alaposabban Gergőt és borait is.

Ahogy kibomlik a sátor ponyvája és feltárul a belső tér, eláll a szavunk.

El sem hiszed, hogy ez egy sátorban van
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

A sátorban a hatalmas ágy mellett egy szabadon álló fürdőkád is van, nagyon romantikus a hangulat a nagyjából 30 négyzetméteres helyen. Az egyik éjjeliszekrény egy régi szék, rajta könyvek, fonott kosárba teheted a ruháidat, padok, pihe-puha párnák, virágok teszik otthonossá a teret. A sátor fehér színéhez jól passzolnak a fa dekorelemek, a színes szőnyegek, a teraszon Wind & Beer székek és asztal.

– Padlófűtéssel melegítjük a hűvösebb napokban a szállást, 10 fok fölött már jól felfűthető, tavasztól őszig ajánljuk a vendégeknek. Nyáron nem melegszik túl, mert a fák beárnyékolják, a mellette levő patak is hűti, a ligetben jár a levegő, itt nagyjából 5 fokkal van hűvösebb, mint a közeli környéken.

Tökéletes nyugalom
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Az éléskamra hűtőjében Istvándy borok és hús termékek kerültek, reggelire és vacsorára, akár szalonnasütésre való alapanyagokkal, reggel pedig friss pékárut is hoznak a házigazdák a közeli pékségekből. Főzésre nincs lehetőség, de a vendégek kérhetnek elektromos biciklit, és eltekerhetnek valamelyik közeli étterembe, ha nem akarnak autóba ülni.

Lassulj le!

– Szerintem, minimum két éjszaka kell, mire igaziból lelassulnak az emberek, leteszik nemcsak a magassarkút és az öltönyt, hanem a gondokat is. A vendégek nagy része visszatér, arra is volt példa, hogy több napig maradtak a tervezettnél. Ez a fajta pihenés, feltöltődés egészen más élmény, mint a megszokott nyaralások – mondta Leányvári Klaudia.

Lassulj le
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

A ligetet kerítés helyett fák, bokrok veszik körül, több kis kapu is van a területen, és minden kapun egy másik tanúhegyet látunk, ha kinézünk, kilépünk rajta. Ha hátrafelé megyünk, ott a Csobánc, előttünk a Gulács, de látjuk a Tóti-hegyet és a Szent György-hegyet is. Nem káprázat a mező közepén a homokos vízpart sem egy csónakkal, ez a Tündér forrás vizéből táplált kis tó és patak a hely egyik különlegessége.

– Egy tájkertet szerettem volna létrehozni a maga vadregényességével, de gondozottan. Olyan növényeket ültetek el, ami megtalálható a közelben, nem lóg ki a természetből, sokat ismerősöktől, a faluból kaptunk, de kerültek ide így székek, kerítéskapuk is. Szívesen felhasználok régi dolgokat, amik itt újjászületnek. Van pad, ami szőlőkarókból készült, a kápolna egy régi elbontott telefonfülke egyedi tapétával – mutat körbe Gergő.

Nézd meg képeinket!

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva