Mihály Szilvia | 2019.01.30. 18:00
Badacsonyban lejöttek a nagyvadak a hegyről
A hétvégén vezetett Gasztrotúrán is megismerhettük Badacsony kínálatát, ráadásul a nagyvadak is tiszteletüket tették, no persze, csak a tányérokon.

A Gasztrohegyen személyesen találkozhattunk a házigazdákkal és az idegenvezetők segítségével mindent megtudhattunk Badacsony titkairól is.

– A vezetett túrákon Budavári Dóri és jómagam voltunk az idegenvezetők, útközben részletesen elmeséltük, miről is szól a Gasztrohegy. Ez nem csak az adott hétvége ételkínálata, hanem egy hosszútávú új felfogás Badacsony gasztro- és borkultúrájáról, jövőképéről –mondta Kardos Gábor.

Minden résztvevő étterem különleges vadas fogásokkal készült, őz, szarvas, vaddisznó került a tányérokra, bogyókkal, különleges borokkal.

A Pláne Badacsony borterasz alkalmi rezervátumában a hétvégén a szigligeti Villa Kabala jóvoltából az alábbi vadak voltak megtekinthetők: vadfokhagyma krémleves és vadkovászos hegyeskáposzta, vadkan. Ahogy ők fogalmazták: Nagyvadak jöttek a hegyről. Hozzánk egészen pontosan egy másik hegyről, de tökéletesen vadak, érdemes volt belekóstolni a kínálatba.

Fotó: @Szindbád az utazó

A Bonvino borhotel omlós vaddisznó gerincet kínált brandy-s rókagomba mártással, Pecorino sajtos burgonya krokettel.

A Hotel Neptunban Pethő Balázs a Csalogány 26 séfje készítette a vad fogásokat: vaddisznó rilette, som csatnival és vaddisznó szűzpecsenye Wellington módra is szerepelt kínálatukban.

Istvándyéknál a nagyvadak mellé Nanett csokoládé mousse tortáját is megkóstolhattuk. Szarvascomb készült házi tejszínes, gombás tagliatellével. A Borműhelyben dj Ernő Piaf zenéjére lazíthattunk este.

Fotó: @Szindbád az utazó

Nagy István a Borbarátok étteremben így értékelte a hétvégét: – A nagyvadak Gasztrohegy a mi várakozásainkat felülmúlta, köszönjük, hogy ennyien ellátogattatok hozzánk, mi remekül éreztük magunkat. Áfonyás vaddisznógerinc, dödöllével és Fata Pince Cabernet Sauvignon bor gondoskodott a felejthetetlen élményről.

A St Orbán étteremben is megvadultak, igazi „hegyi” ételek kerültek a tányérokra, melyeket külön erre az alkalomra álmodtak meg: vadpástétom borzselével, fenyőmagos salátával és szarvassült vadasan, Pálffy gombóccal és pikáns zöldségekkel.

Fotó: @Szindbád az utazó

Érdemes volt megmászni a hegyet, és a csúcson megkóstolni a Kisfaludy-ház finomságait, vaddisznó szűz tökmag kéregben, vörösboros hecsedli mártással, sült céklával és pirított gombákkal, lezárásként pedig vadkörtés crumble varázsolta el a vendégeket.

Fotó: @Szindbád az utazó

A Laposa birtokon begyújtották a kandallót, a poharakba a legjobb vulkanikus boraik kerültek, szívmelengető élmény volt a szarvashurka – csiperke – savanyított karfiol – tormás zellerhab kompozíciót is megkóstolni.

A Tölgyes Kúriában vasárnap a Káptalantóti piac után is érdemes volt betérni, tárkonyos vadraguleves és szarvas carpaccio került a vendégek elé.

A következő Gasztrohegy hétvégén a fánk és a farsangi ételek lesznek a központban, ez ismét egy erős indok, hogy Badacsonyba menjünk!

Nézze meg a hétvége képeit:

 

Borítókép: Szindbád az utazó

Az összeállítást készítette: Mihály Szilvia

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva