Mészáros Annarózsa | 2023.07.18. 08:00
Drágakő – a Balaton legújabb galériája
Július közepén nyitotta meg kapuit Badacsony szívében a Balaton legújabb galériája, a Drágakő. A helyszín nem ismeretlen a magaskultúra iránt érdeklődőknek, hiszen aki dizájn ruhát, kiegészítőt, bort, könyvet vagy épp lakásdekort keresett, előbb-utóbb rátalált erre a kis ékszerdobozra.

Istvándyné Leányvári Klaudia bő két évvel ezelőtt nyitotta meg kis üzletét Badacsony központjában, a Park utcában. Azóta számos könyvklubnak, közösségi eseménynek adott teret a kincseket rejtő zug, mondhatni zarándokhellyé vált a szép és igényes dolgok kedvelőinek körében. Most gondolatban és térben is tágítás történt, hiszen megnyílt a Drágakő Galéria.

Hiánypótlás

– Tavasz környékén kezdtem el Egry József képeivel, munkásságával mélyebben foglalkozni és nagyon magával ragadott a világa. Mindent felkutattam, ami vele kapcsolatos. Ez inspirált – Egry képei –, hogy kellene Badacsonyba egy galéria, ahol műalkotásokat tudunk bemutatni – idézi fel Klaudia a galéria ötletének gyökerét. – Így ez egyfajta hiánypótlás is, hiszen az Egry Múzeum is évekig zárva volt. Amikor a Múzeum újranyitott, annak kapcsán találkoztam Bor Pál festőművész unokájával, Bor Andrással. Elkezdtünk egy közös anyagon gondolkodni, hogy miként mutathatnánk be az ő alkotásait. Az eredeti helyszínötletem sajnos nem valósult meg, de nem akartam elengedni a kiállítótér gondolatát.

 

– A Drágakő melletti helységet eddig is használtuk, de most megnyitjuk a közönség számára is. Szalai Lilian képeivel indul útjára a galéria. A továbbiakban havi váltásban lesznek falon újabb anyagok. Azt gondolom, Lilian képei pont annyira elvarázsoltak, mint Egry József alkotásai. A Sárga nyár címet viseli a falon látható festménysorozat, a színvilág és a hangulat számomra szorosan kapcsolódik Badacsonyhoz.

Szombathelyről Badacsonyba

Szalai Lilian Szombathelyen él és alkot, a most látható tárlat anyagát háromnegyed év alatt készítette el. – Sárga nyár ennek a kollekciónak a címe, ami a Beck Zoltán és Grecsó Krisztián „Hoztunk valamit magunkból” című előadásának dalaihoz készült. Ez a legfrissebb kollekcióm, itt mutatkozik be először és remekül passzol ehhez a helyszínhez. A továbbiakban egy új kollekció anyagán dolgozom, amely Szombathelyen, a Karnevál idején a saját galériám megnyitójakor lesz látható.

 

Nézd meg a galéria nyitásakor készült képeinket és látogass el te is Badacsonyba!

 

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Badacsonyba tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva