Szijártó János / veol.hu | 2021.10.30. 12:00
Egyre több attrakcióval vár a balatoni arborétum
Akár egy egész napot is eltölthettek a különleges, méretes fenyők és lombos fák, virágok között a badacsonyörsi Folly Arborétumban. Játszótér, kilátó és különleges sétautak várnak rátok.

Folyamatos megújulás

Számos olyan beruházás zajlik egy 470 milliós turisztikai attrakciófejlesztési pályázatnak köszönhetően a Folly Arborétumban, amely a vendégek komfortérzetét növeli.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Több más mellett étterem, látogatóközpont, grillterasz, panorámás terasz-kávézó, saját cukrászműhely áll már most a vendégek rendelkezésére, a közeljövőben interaktív család- és kerttörténeti kiállítás, kertmozi és szabadtéri színház nyílik majd.

Kattints ide, és tudd meg, hogyan kalauzolhat végi egy kabóca a kerten.

Fotó: Mészáros Annarózsa

– Varázslatos panoráma, százéves cédrusok illata várja azokat a látogatókat, akik betérnek a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászatba. A kertet négy nemzedék kitartó munkája és gondoskodása élteti, ahol mára négy világtáj növényei leltek otthonra – mondta Folly Réka, a negyedik generációs tulajdonos, az alapító dédunokája. – Az induláskor alig félhektárnyi területből mostanra öthektáros arborétum lett, ahol több mint 400 tűlevelű és 200 lombos fa-, illetve cserjeféle virul.

A folyamatos fejlesztések következtében az arborétum ma komplex élménycsomagot nyújt,

a látogatók akár egy egész napot is eltölthetnek a különleges, méretes fenyők és lombos fák, virágok között.

Folly Réka (középen) a helyszíni bejárással egybekötött tájékoztatón
Fotó: Szijártó János/Napló

2014-ben új támfalat, játszóteret és kilátót építettek a kertbe, és ekkoriban az arborétum egy úgynevezett dendrobotanikai rehabilitáción is átesett, azaz minden itteni növényt térképre vittek, meghatározták a fajokat, fajtákat, az információkat pedig digitalizálták és rendszerezték.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Három éve újították fel a család egykori lakóházát is, amely most látogatóközpont és étterem funkciót tölt be. Mindezt 90 ezren tekintették meg idén, de a tulajdonos szerint a százezret is meghaladja a látogatók száma az év végéig.

Idén is lesz tobozszüret, kattints a részletekért.

Nézd meg az arborétumban készített képeinket:

 

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva