Mihály Szilvia | 2018.10.06. 14:44
Felfaltuk a Gasztrohegyet
Október első hétvégéjén Badacsonyban minden a szőlőről szól. Nem csak borokat, hanem szőlőből készült ételeket is kínálnak a gasztrotúrázóknak az egész évben nyitvatartó éttermek.

A szőlőből nem csak bor készül, hanem egy teljes menüsor alapanyaga is lehet. Készíthetik édesen, sósan, savanyúan, lehetnek a szőlőszemek egyben, vagy kipréselve, a magból olaj, de akár liszt is készülhet, a badacsonyi séfek fantáziája nem ismer határokat. Nekem az egyik kedvencem a több helyen is felbukkanó sült szőlőlevél volt, bármelyik csipsznél jobb borkísérő lenne. Ha egyszerűbb lenne elkészíteni. De ehhez a friss, ropogós fogáshoz a tavaszi zsenge szőlőleveleket kell leszedni és tartósítani, azt lehet ilyen ropogósra sütni.

Házi tagliatelle, blanchírozott szőlőlevél

Kardos Gábor, a Gasztrohegy ötletgazdája kísér körbe a hegyen, és mesél a gasztrohétvége koncepcióról, miközben minden falat és korty elárul valamit a hegy titkairól is.

– A rendezvény célja, hogy a vendégek több napon keresztül Badacsonyban legyenek, és kóstolják végig az éttermek tematikus ajánlatait. Kilenc helyen tudunk szőlős ételekből választani, mindenhol más ételkreációk készülnek, és mindenhol másképp varázslatos a badacsonyi hangulat.

Nézze meg ételfotóinkat:

 

Vagy a pazar kilátás, vagy a lugasokban üldögélés és a friss, szőlő illatú levegő teszi, de úgy érzem, egy nap nem elég felfedezni a hegyet. Az októberi napsütésben csak úgy izzik a sok szín körülöttünk, nem kell képszerkesztő applikáció ahhoz, hogy lélegzetelállító fotók készüljenek.

Badacsony, kilátás

Fotó: Mihály Szilvia

Akár romantikus programnak is tökéletes, hogy körbebarangoljuk Badacsonyt és végigkóstoljuk a szőlős ételeket, borokat. De érkezhetünk gyerekekkel, kutyával, ha van kedvünk, gyalog is körbejárhatjuk a hegyet, ha pedig elfáradunk, akkor a badacsonyi Tekergő buszjáratra is felszállhatunk.

Badacsony, tekergő, busz

Fotó: Mihály Szilvia

További képeink a Gasztrohegyről:

 

A rendezvény alatt kóstolható szőlős menüsor itt érhető el.

További Gasztrohegyes cikkeinket itt olvashatja.

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva