origo.hu | 2022.07.28. 14:00
Fusd körbe Badacsonyt!
Hatodik alkalommal kerül megszervezésre a Balaton egyetlen százszázalékban jótékonysági futása.

– Fusd körbe a hegyet! Tarts velünk 2022-ben is! Fantasztikus táj, testet-lelket felpezsdítő testmozgás, jó társaság – és jószolgálat: hatodjára rajtol el Badacsonyból a „Dűlőre futunk” jótékonysági futóverseny mezőnye – olvasható a jótékonysági futás közleményében.

Sport és jótékonyság

Amikor 2016-ban útjára indították a „Dűlőre futunk” nevű jótékonysági futóversenyt, a sportrendezvény résztvevői egy merőben új perspektívából, újfajta kontextusban ismerhették meg az ország egyik legismertebb, ikonikus jelentőségű hegyét, a Badacsonyt. A környék turisztikai vonzerejének növelése mellett a Dűlőre futunk alapkoncepciójának másik fő eleme a jótékonyság: a nevezési díjakból korábbi években a badacsonytomaji általános iskolát és óvodát, egy gyermekotthont támogattak, a Badacsonytomajért Közalapítvány, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a FODISZ és az Országos mentőszolgálat volt a kedvezményezett.

Az idei támogatott a Fontanus Közhasznú Alapítvány, amelyről tudni kell, hogy célja olyan módszertanok és képzési formák kidolgozása és alkalmazása, amely elősegíti az önálló gondolkodás és társadalmi felelősségvállalás megerősítését azok számára, akiknek igényük van rá és tenni is szeretnének érte. Különböző fejlesztő módszereket és játékokat fejlesztettek ki kicsik és nagyok számára egyaránt.

Nyitókép: shutterstock
Forrás: origo.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva