Benedek Bálint / zaol.hu | 2022.07.27. 10:00
Futótérkép a zalakarosi fák törzsén
Nyaralás közben is lefutnád a napi kilométereidet, de félsz, hogy eltévedsz az idegen környéken? Ez Zalakaroson biztosan nem fordulhat elő.

Jelek a futóknak

A Zalakarosi Futrinkák SE nemrég futótérképet készített a fürdőváros és környéki futóútvonalakkal. Az egyesület tagjai az eltérő hosszúságú távok jelzéseit az utakat szegélyező fák törzsére festették fel.

A szervezet elnökhelyettese, Molnár Veronika elmondta: úgy érezték, ha vannak kijelölt kerékpárutak, nordic walking sétányok, akkor itt az ideje, hogy a futóútvonalakat is kijelöljék. Egyre több turistát látnak Zalakaroson, Zalamerenyén is, akik a nyaralásuk alatt is odafigyelnek az egészséges életmódra és futnak, ezért szerették volna megosztani velük ezeket a többnyire erdei útvonalakat. A projekt megvalósításához pályázati forrást találtak: a Nemzeti Együttműködési Alapból civil szervezetek működésének biztosítására, szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatást nyertek.

Ki is nyomtatták

– Az útvonalakhoz készítettünk egy futótérképet ezer példányban, ami jelenleg a zalakarosi Tourinform irodában és a Karos korzón érhető el – folytatta. – A kijelölés oroszlánrészét Szabadics Attila és Lőrincz Endre tagjaink végezték, de később a többiek is segítették a munkájukat. Az eddig is jól ismert turistautak mentén, a turistajelzések mellé kerültek fel a futófigurák a fákra, így mindenki által könnyen követhetőek.

Futójelzéseket festettek a „futrinkások” a zalakarosi fák törzsére
Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Szabadics Attila elmondta: a hobbifutók között vannak olyanok, akik szeretnek a természetben, a fák között futni. Zalakaros és Zalamerenye környékének gazdag, erdős részei, a mezők kiválóan alkalmasak a terepfutásra. Az enyhébbek mellett a meredekebb emelkedők is nagy kihívásra csábítanak.

4 távot festettek fel

– Kiválasztottunk négy népszerű és változatos kört, amit a futók az edzettségi szintjüknek megfelelően teljesíthetnek – fogalmazott. – A legrövidebb, öt kilométeres kör a Termáltó és ökopart létesítmény körül futható le. A leghosszabb a Kék túra útvonalát követi és 18 kilométeres, számos szép tájon keresztül a zalamerenyei tó mellett ér vissza Zalakarosra. Ha az érdeklődő turisták szeretnék, akkor a Futrinkák csapata azt is vállalta, hogy vezetett túrák keretében megismerteti a futókkal a változatos talajviszonyokat.

Forrás: zaol.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva