likeBalaton.hu | 2022.01.21. 08:00
Marha jó lesz Badacsonyban
Járd be a januári Gasztrohegyet a a marhanyelvtől a borjúmájig, a borjúlábszártól a velőig, közben kóstolj tüzes, badacsonyi borokat, és gyönyörködj a tél szépségeiben is. Ha hihetünk az előrejelzéseknek, talán még havazni is fog.

Marhaságok hétvégéje

Január 22-én és 23-án marhahúsból készült fogásokat kóstolhatsz meg a badacsonyi Gasztrohegy vendéglátóhelyein, természetesen a tőlük megszokott módon jó néhány kreatív szösszenetet is tesznek az ételekbe.
Bár Vince nap és környéke a disznóvágásokról nevezetes, Badacsonyban ezen a hétvégén marhaságokkal várnak. Kilenc vendéglátóhely között sétálhatsz vagy buszozhatsz a hegyen, a csípősebb hideg után egy testesebb bor és egy különleges fogás melegít fel, és ad erőt majd ahhoz, hogy a következő állomáson is elmerülj az ízekben.

Forrás: Gasztrohegy hivatalos sajtófotó / Kovács Fanni

 

Megtudhatod, hogy ki fia borja, beleharaphatsz egy isteni velős pirítósba, egy erőleves shottal pedig nem kiütöd, hanem felturbózod majd magad. Lesz marha stefánia, Reuben szendvics, marhapofa, chili con carne, carpaccio és tatárbeefsteak is.

Mutatjuk a kínálatot

A Hableányban az olaszos jellegű marhapofa ravioli találkozik a keleties édes-savanyú hátszínnel, szerintünk ízbomba lesz mindkét fogás.

Forrás: Gasztrohegy hivatalos sajtófotó / Kovács Fanni

A Bonvino Borbár a csípős ízek kedvelőit várja, chili con carne készül sajtos tortilla chipssel, reszelt chedarral.
A Pláne Badacsony borteraszon borokat kísérő carpaccióval várnak.
A Laposa teraszon lesz aszpikos marhanyelv terrine, lángolt kenyérrel és tormahabbal, de ha maradnál a hagyományosabb fogásnál, akkor kóstold meg a marhapörköltet dödöllével.
Az Istvándy Borműhely Reuben szendvicsébe BBQ Angus marhaszegy, pirított savanyú káposzta és orosz dresszing is kerül.
A Tölgyes Kúria távolabbi vidékekre repít az ízekkel, Észak-Olaszország kedvence, az ossobuccó– az inakkal átszőtt, velős borjúlábszár vadas mártással, szalvétagombóccal, fermentált bébirépával és tejfölhabbal kerül a tányérra. Az Angus marhából készült tatár bifszteket zöldségekkel és buggyantott tojással kóstolhatod meg. Ha van kedved, kipróbálhatod az iglu sátrukat is.

Csak azokkal ülsz egy légtérben, akikkel érkeztél
Fotó: Mészáros Annarózsa

A Kisfaldy-ház ajánlata „Ki fia borja?” vagyis borjúláb lesz rántva és borjúmáj pirítva burgonyahabbal, citromos hagymákkal. A borjúláb titka, hogy nagyon forrón kell tálalni, olyankor szinte elolvad az ember szájában.
A Tillia Borvendéglő deszkán velős pirítóst, marha erőleves shot-ot kínál, mellette mini bécsi, tejfölös parmezános burgonyahab, fokhagymás paraj, lilahagyma saláta lesz.
A Borbarátok szaftos marha stefániával, yorkshire pudinggal, szalonnás kelbimbóval készül. A marha stefánia a lapockahús legnagyobb, egybefüggő része, omlós, puha és nagyon ízletes étel készíthető belőle. Közepén egy kötőszöveti réteg halad végig, ami főzés közben egy kocsonyás, zselés réteget képez.

Forrás: Gasztrohegy hivatalos sajtófotó / Kovács Fanni

Kattints a további Gasztrohegy időpontokért.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva