Mihály Szilvia | 2022.04.21. 12:00
Neked van már balatoni fád?
A badacsonyörsi arborétum Fogadj örökbe egy Folly fát kezdeményezése nyomán képletesen akár egy himalájai atlaszcédrus gazdája is lehetsz.

Óvd a környezetet

A Folly a „Fogadj örökbe egy Folly fát” elnevezésű akcióval a minket körülvevő fákra, növényekre, természetes környezetre szeretné felhívni a figyelmet. A kezdeményezés az arborétum 2017-ben megalapított Égig Érő Tanterem Alapítvány munkáját is támogatja, melynek célja, hogy a gyermekek közvetlen megszólításával hozzájáruljon a társadalmi felelősségtudat és természettel való élő kapcsolat kialakításához, megerősítéséhez.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Olvass el mindent a Folly Arborétumról.

Legyen egy saját fád

– A friss levegő, a gazdag növény- és állatvilág, a szemet gyönyörködtető panoráma, a mindent átható csend és nyugalom, az élet maga elképzelhetetlen lenne a fák, a természet nélkül. Ezeket a dolgokat sokszor hajlamosak vagyunk magától értetődőnek venni, miközben egyáltalán nem azok, hiszen a teremtő Isten gondoskodását tükrözik. Ezt a végtelen szeretetet és törődést viszonoznunk kell, ezért hívtuk életre ezt a kampányt.

Várjuk azokat, akik szívesen örökbe fogadnának egy Folly fát, és ezzel részesei lennének a 115 éves arborétum történetének – mondta Folly Réka tulajdonos, az alapító dédunokája. – Egy növényt elültetni nem bonyolult, a nagy dolog ápolni, gondozni azt. Az örökbefogadó átélheti, milyen érzés egy fáról gondoskodni, bármikor meglátogathatja a fáját, megpihenhet alatta.

Örökbefogadott fa
Fotó: Mészáros Annarózsa

A fa az arborétumban marad

Az örökbefogadás jelképes, az örökbefogadott fa, növény továbbra is a Folly Arborétumban marad, tulajdonjoga nem kerül átruházásra. Örökbefogadónak jelentkezhet minden magánszemély, alapítvány, szervezet, intézmény vagy vállalkozás. Örökbefogadható minden jelenlegi és a jövőben ültetendő fa, illetve növény az arborétum területén. Egy növénynek csak egy örökbefogadója lehet, az örökbefogadó személye lehet egyén vagy család is.

Az örökbefogadás fokozatai: bronz, ezüst, arany és aranygyűrű a házasulandók részére. Az örökbefogadási programban részt vevő tulajdonosa lesz egy Follynlove törzskártyának, amellyel egész évben látogathatja az arborétumot, továbbá kap egy oklevelet, egy fotót az adott növényről, valamint részt vehet a Folly Örökbefogadók Napján, amikor az örökbefogadói táblát ünnepélyes keretek között helyezik ki a kiválasztott növény mellé, és meghallgathatja az adott fa, növény történetét.

Az örökbefogadással járó összegeket elsősorban az arborétum növényeinek gondozásával, fenntartásával, kertápolással kapcsolatos költségek fedezésére, új növények beszerzésére fordítják.

Melyik fát szeretnéd?
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Örökbefogadói Nap 2022. április 23-án, szombaton 10.00 órakor kezdődik az arborétumban. Az eseményen a Folly negyedik generációs tulajdonosa, Folly Réka fogja köszönteni az örökbefogadókat, majd a résztvevők együtt sétálnak el az örökbefogadott fákhoz, ahol beszélnek az örökbefogadott növény történetéről, tulajdonságairól, és kihelyezésre kerülnek az emléktáblák is.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva