A badacsonyi vendéglátók már alig várták, hogy újranyissák a helyeket és újra összeüljenek ötletelni. Ennek a lelkesedésnek az eredménye a júniusi nyárindító Tapasok Éjjel-Nappal rendezvény, melynek keretében a Gasztrohegy tíz vendéglátóhelye készül izgalmas falatokkal, fogásokkal.
– Túl azon, hogy a Gasztrohegy már három éve egy valódi, egész éves balatoni szezonra optimalizált program szerepét tölti be a badacsonyi turizmusban, tökéletesen illeszkedik a megváltozott helyzethez. Ezért is ajánljuk bátran ebben az évben is, hogy minél többen látogassanak el hozzánk a tematikus hétvégéken! – mondja Laposa Bence, a Gasztrohegy egyik alapítója az újraindulásról. – Már most tervezzük az őszi-téli eseményeket és gasztrotúrákat, tematikus hétvégéket.
– Június elején egy kötetlenebb Gasztrohegy hétvégére számíthatnak a Badacsonyba látogatók. Pénteken és szombaton szabadon lehet bejárni a hegy legjobb vendéglátóhelyeit és kóstolni – ez alkalommal nincs bérlet, vagy vezetett túra, mindenki maga állíthatja össze a menetrendjét.
Ebben segít a Gasztrohegy busz, ami a Hableány oldalából indul, így el lehet jutni a központtól távolabbi helyszínekre is. Idén másodszorra rendezzük meg a tapasos hétvégét, múltkor is nagy sikert aratott. Most is rengeteg izgalmas étel kerül a tányérra, lesz lazacpisztráng nigiri, feketekagyló fehérboros mártásban, savanyított süllőpofa, haltatár, libamáj – tudtuk meg Budavári Dórától, a Gasztrohegy kommunikációs felelősétől.
Járjátok be a hegyet, kalandozzatok Badacsony-szerte, látogassátok meg a Gasztrohegy vendéglátóhelyeit és kóstoljatok mindenhol!
A hétvégi menü a Gasztrohegyen:
Hableány – A Hableányban igazán mediterrán hangulatra lehet számítani: a teraszon este 8-tól Palásti Máté zenél, jazz, flamenco, funky dallamok csendülnek fel. Tapas ajánlatuk: lazacpisztráng nigiri, szürkemarha wonton, mangalica tonkatsu, jakiniku mártogatós.
https://www.facebook.com/gasztrohegybadacsony/photos/pcb.972690533505270/972690470171943/
Bonvino – Sonkás kecskesajttal töltött cukkini, colás csirkeszárnyak, csípős húsgolyók vörösboros mártásban, szarvasgombás sajtkrém, olívás bagett, sült koktélparadicsom, mini rétes, fűszeres marhahús, marinált paprika.
https://www.facebook.com/gasztrohegybadacsony/photos/pcb.971444166963240/971444130296577
Pláne Badacsony borterasz – Mit kínál Ádám és Ákos a borok mellé? Lesz spárga vason és eper merlot félecetben, padron paprika, Liège-i kávé.
https://www.facebook.com/gasztrohegybadacsony/photos/pcb.972270006880656/972269950213995/
frissTerasz – Feketekagyló fehérboros raguval, friss baguette
Istvándy Birtok és Borműhely – Szürkemarha tatár Andriska kenyéren • Szőlőlevél, friss kecskesajt, fermentált medvehagyma termés • Gazpacho, mangalica szalonna
https://www.facebook.com/gasztrohegybadacsony/photos/pcb.973144926793164/973144876793169
Borbatrátok Étterem – Füstölt kacsamell, arancini, rebarbara-eper, chutney
Vánkos – Vega: kovászos uborka shot, tapenad,bagette, Dahl-naan, zöldséges zabfasirt paradicsomos mártásban • Húsos: kovi ubi shot, melegen füstölt pisztrángnyárs, remoulade, csirke curry, naan, májas pite
https://www.facebook.com/photo?fbid=212341887407458&set=pcb.212341994074114
Tölgyes Kúria – Libamáj vörösbor redukció, kalács, eper „kompót”, olívás kenyér, Sorfito, saját készítésű sonkánk, szárított paradicsom, velős pirítós, fermentált zöldségek
Kisfaludy-ház Étterem – Savanyított süllőpofa, harcsa pástétom, keszeges gőzölt burger, konfitált pontytej citrom fondue
Tilia Étterem – Tatár variációk (zöldség, hal, vad)