Mihály Szilvia | 2021.06.03. 06:00
Újra itt a Gasztrohegy
Kis adagok, nagy ízek, szuper kóstolók, jó borok, nagy séták és egy csodás borvidék vár ránk ezen a hétvégén a badacsonyi Gasztrohegyen!

A badacsonyi vendéglátók már alig várták, hogy újranyissák a helyeket és újra összeüljenek ötletelni. Ennek a lelkesedésnek az eredménye a júniusi nyárindító Tapasok Éjjel-Nappal rendezvény, melynek keretében a Gasztrohegy tíz vendéglátóhelye készül izgalmas falatokkal, fogásokkal.

– Túl azon, hogy a Gasztrohegy már három éve egy valódi, egész éves balatoni szezonra optimalizált program szerepét tölti be a badacsonyi turizmusban, tökéletesen illeszkedik a megváltozott helyzethez. Ezért is ajánljuk bátran ebben az évben is, hogy minél többen látogassanak el hozzánk a tematikus hétvégéken! – mondja Laposa Bence, a Gasztrohegy egyik alapítója az újraindulásról. – Már most tervezzük az őszi-téli eseményeket és gasztrotúrákat, tematikus hétvégéket.

A Gasztrohegy csapata
Fotó: Hivatalos sajtófotó

– Június elején egy kötetlenebb Gasztrohegy hétvégére számíthatnak a Badacsonyba látogatók. Pénteken és szombaton szabadon lehet bejárni a hegy legjobb vendéglátóhelyeit és kóstolni – ez alkalommal nincs bérlet, vagy vezetett túra, mindenki maga állíthatja össze a menetrendjét.
Ebben segít a Gasztrohegy busz, ami a Hableány oldalából indul, így el lehet jutni a központtól távolabbi helyszínekre is. Idén másodszorra rendezzük meg a tapasos hétvégét, múltkor is nagy sikert aratott. Most is rengeteg izgalmas étel kerül a tányérra, lesz lazacpisztráng nigiri, feketekagyló fehérboros mártásban, savanyított süllőpofa, haltatár, libamáj – tudtuk meg Budavári Dórától, a Gasztrohegy kommunikációs felelősétől.

Járjátok be a hegyet, kalandozzatok Badacsony-szerte, látogassátok meg a Gasztrohegy vendéglátóhelyeit és kóstoljatok mindenhol!

A hétvégi menü a Gasztrohegyen:
Hableány – A Hableányban igazán mediterrán hangulatra lehet számítani: a teraszon este 8-tól Palásti Máté zenél, jazz, flamenco, funky dallamok csendülnek fel. Tapas ajánlatuk: lazacpisztráng nigiri, szürkemarha wonton, mangalica tonkatsu, jakiniku mártogatós.

Posted by Gasztrohegy Badacsony on Tuesday, June 1, 2021

Bonvino – Sonkás kecskesajttal töltött cukkini, colás csirkeszárnyak, csípős húsgolyók vörösboros mártásban, szarvasgombás sajtkrém, olívás bagett, sült koktélparadicsom, mini rétes, fűszeres marhahús, marinált paprika.

Posted by Gasztrohegy Badacsony on Sunday, May 30, 2021

Pláne Badacsony borterasz – Mit kínál Ádám és Ákos a borok mellé? Lesz spárga vason és eper merlot félecetben, padron paprika, Liège-i kávé.

Posted by Gasztrohegy Badacsony on Monday, May 31, 2021

frissTerasz – Feketekagyló fehérboros raguval, friss baguette
Istvándy Birtok és Borműhely – Szürkemarha tatár Andriska kenyéren • Szőlőlevél, friss kecskesajt, fermentált medvehagyma termés • Gazpacho, mangalica szalonna

Posted by Gasztrohegy Badacsony on Wednesday, June 2, 2021

Borbatrátok Étterem – Füstölt kacsamell, arancini, rebarbara-eper, chutney
Vánkos – Vega: kovászos uborka shot, tapenad,bagette, Dahl-naan, zöldséges zabfasirt paradicsomos mártásban • Húsos: kovi ubi shot, melegen füstölt pisztrángnyárs, remoulade, csirke curry, naan, májas pite

Posted by Vánkos on Monday, May 31, 2021

Tölgyes Kúria – Libamáj vörösbor redukció, kalács, eper “kompót”, olívás kenyér, Sorfito, saját készítésű sonkánk, szárított paradicsom, velős pirítós, fermentált zöldségek
Kisfaludy-ház Étterem – Savanyított süllőpofa, harcsa pástétom, keszeges gőzölt burger, konfitált pontytej citrom fondue
Tilia Étterem – Tatár variációk (zöldség, hal, vad)

Kattints a programajánlóért!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva