Mihály Szilvia | 2019.04.12. 06:00
Vulkanikus ízek a hétvége főszereplői Badacsonyban
A hetedik Gasztrohegyen lávakövön, grillen sült ételekkel és vulkanikus borokkal várnak bennünket Badacsonyban.

– Egy vulkánon élünk, és ezt néha elfelejtjük. Pedig a láva, a bazalt nem csak a szőlőt, a mi életünket is átjárja, mindig itt van. Ezen a hétvégén kövön és grillen sütünk, húsok, sajtok, zöldségek sisteregnek majd roppanósra, vagy épp puhára. Végre újra a szabadban lehetünk, a legszebb hegyi teraszokon – mondta Kardos Gábor, a rendezvény egyik ötletgazdája.
– Ezen a hétvégén is várjuk a vezetett gasztrotúrákra jelentkező vendégeket. Budavári Dórival nem csak a borokról és ételekről, de a hegy titkairól is mesélünk a résztvevőknek. Aki egyszer részt vesz egy ilyen szakmai túrán, legközelebb már bennfentesként érkezik Badacsonyba, és ő mesélheti a sztorikat a baráti társaságának.
A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenit arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

A vezetett gasztrotúrák mellett önállóan is felfedezhetjük a hegyet.

Fotó: Gasztrohegy Badacsony

Nézzük, milyen extra lávaköves ajánlattal készülnek a résztvevő éttermek:
A Laposa Birtok is vár bennünket: Veszünk egy nagy lendületet és nekifutunk az utolsó Gasztrohegynek! Most hétvégén még utoljára felhevülnek a Badacsony lávakövei, aztán egy darabig átadjuk magunkat a nyárnak!
Úgy tudjuk ázsiai “gulyással” készülnek: tépett marhapofa, grillezett zöldségek, savanyitott shitake, korianderes gulyás redukció szerepel a lávaköves kínálatban.

Fotó: Gasztrohegy Badacsony

A Kisfaludy-ház páratlan kilátással, finom ételekkel és friss borokkal várja a vendégeket!

A Pláne borteraszon péntek este Borbély Tomi megmutatja, milyen a jó olaszrizling, és biztosan dobnak valamit a grillre is, hogy ne éhezzünk a hétvégén.

A Hotel Bonvino Wine & Spa-ban göngyölt marha hátszínt tálalnak medvehagymával és parázs burgonyával.

Fotó: Gasztrohegy Badacsony

Az Istvándy Birtok és Borműhelyben szürkemarha nyakkal és paprikakrémes-lencsés láva salátával várják a következő Gasztrohegy hétvégét.

A Borbarátokban nem csak finom fogásokkal, de borászatuk friss tételeivel is készülnek a következő hétvégére. A badacsonyi Borbarangolás szombat esti állomásaként zenés esten várják a vendégeket.

Egyik szemünk sír a másik nevet – mondta Vincze Péter a Tölgyes Kúriában. Nevetünk mert újra találkozunk veletek, viszont egyben elérkeztünk valami végéhez, hiszen utolsó hétvégéjéhez érkezett a Gasztrohegy Badacsony rendezvénysorozat, ahol ezúttal a grillé lesz a főszerep!

Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal és járd be a hegyet, az előételtől a desszertig! Bár az időjárás előrejelzések szerint esős idő várható, ez ne tartson otthon bennünket! A fedett teraszokon és a pincékben tüzes vulkáni borok és fantasztikus badacsonyi vendégszeretet vár ránk.

Kiemelt kép: pixabay

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva