Mi a Gasztrohegy?
Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenit arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.
Attól más ez a gasztrotúra, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni több fogást, hanem akár 10 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző fogást – közben pedig szinte észrevétlenül feljuthatunk a csúcsra.
Éttermek, borászatok:
Bonvino Borbár
Borbarátok Vendéglő
Istvándy Borműhely
Tilia Borvendéglő
Pláne Badacsony borterasz
Laposa Birtok
Kisfaludy-ház Étterem
Hableány
Vánkos
Szállások:
Badacsonytomaj: Borbarátok, Hotel Bonvino, Villa Sandahl, Óbester
Szigliget: Villa Kabala
Badacsonyörs: Vánkos
Utazás:
Gasztrobusz: Badacsony Turizmusirodától minden fél órában
Az októberi menüsor:
Tölgyes Kúria: Füstölt fogas kocsonya, marinált kerti zöldségekkel kapor habbal / Vaslapon sült keszthelyi tokhal kolbász, konfitált paradicsomos, hagymás sült burgonyával, citrus mártással
Bonvino Borbár: Füstölt leső harcsa cékla-alma-zeller szalma
Borbarátok Vendéglő: Fogas tatár, ananász, chili, koriander / Rácponty, füstölt burgonyapüré, kolbász morzsa, lecsós jus
Istvándy Birtok és Borműhely: Lazac pisztráng grill zöldséggel, kéknyelű mártással
Tilia Borvendéglő: Füstölt pisztrángos quiche, mángold / Pontyfilé karsztvizes kultúrából, házi derelye, paradicsom, Ranolder sajt.
Pláne Badacsony borterasz: Balatoni sushi
Hableány: Fogaspofa- savanyúkáposzta- kaviár / Ponty- harcsamártás- hajdina- haltej
Kisfaludy-ház: H.E.K.K. – Harcsa, endívia, tök, Kapor
Vánkos: Orosz blini, füstölt lazac, lazackaviár, tejföl, tojás, beluga vodka
Laposa Birtok: Medvecukros posírozott tokhal / Kárász Gin tonic