Mihály Szilvia | 2021.06.16. 16:00
Hogyan lesz Badacsonytördemicen könyvekből kisbusz?
Emlékszel a pörgő tördemici alsószoknyákra, a hangos kurjantásokra, a pásztorbotok dobogására, a csillogó gyerekszemekre? Most könyvadománnyal segítheted a táncosokat álmuk elérésében, egy kisbuszra gyűjtenek.

A Tördemic Néptáncegyüttes táncosainak műsorára a Balaton környékén és az ország távolabbi pontjain is nagy tömegek kíváncsiak. Ahhoz, hogy a fellépésekre könnyebben eljuthassanak a táncosok egy kisbuszra lenne szükségük.

Most te is segíthetsz nekik, mutatjuk, hogyan!

– Az önzetlen segítség mindig, mindenki szívét megmelengeti és napfény költözik a szívébe, most velünk is ez történt. A Lábdi Piac már többször támogatott bennünket és most ismét szárnyai alá vette a Tördemic Néptáncegyüttest – mondta az egyesületet vezető Gelencsérné Gyurka Henrietta.

Nagy álmok a pici balatoni faluban

– Álmodtunk egy kisbuszt magunknak, hogy megkönnyítsük táncosaink szállítását a fellépésekre, ennek beszerzése nem könnyű feladat. De mi mindig nagyot álmodunk: a pici faluból kétszer is eljutottunk a Fölszállott a pávába. Nincs még egy ilyen néptáncegyüttes, akinek gyermekcsoportjai, a Kukonyák és a Pörge, kétszer egymás után részesei lehettek a televíziós versenynek.

Kattints ide, és ismerd meg alaposabban a táncegyüttest!

Fotó: Mészáros Annarózsa

Most tavasszal pedig óriás tojást álmodtunk, és állítottunk fel a településen. A közösségépítés, közösség formálás, hogy ne vesszen el az eddig összegyúrt erő – volt az üzenete ennek az alkotásnak.

Hozd el a nyaralásra a megunt könyveidet

Nem lehetetlen, hogy ebből az álomból is valóság legyen. Ehhez csak a jó emberek segítsége, közösségi összefogás, szívmelengető támogatás szükséges, ennyire egyszerű.

– Hogyan segíthetnek a Balatonnál nyaralók?
– Ha vannak otthon olyan könyvek, amelyek már régóta porosodnak a polcon, évek óta bedobozolva állnak, vagy egyszerűen kinőtték a lakást, kérjük, adományozzák a Lábdi Piacnak.
A badacsonylábdihegyi strand mellett minden szombaton csemegézhetnek is az összegyűlt könyvekből, és becsületkasszába téve a rá szánt összeget, vásárolhatják meg az olvasmányokat.

Tökéletes családi program a piacozás

– A piaci könyvvásárlás akár családi program is lehet?
– Igen, strandolás előtt beszerezhetők a környék finomságai, és a napozás közben sem fogunk unatkozni, ha egy jó könyvet találunk magunknak. A piacon mindig családias a hangulat, a gyerekek is jól érzik magukat.

– Milyen típusú könyveket vártok?
– Igazából bármilyet, hiszen a gyerekkönyvektől a lexikonokig keresgélnek a vásárlók az antikváriumokban is.

A könyvadománnyal kapcsolatban írhatunk messenger üzenetet a Lábdi Piacnak, de a Tördemic Néptáncegyüttes hivatalos oldalán is üzenhetsz, vagy egyszerűen egy szombat délelőtt vidd el a Lábdi Piacra az adományodat, és keresd Pákay Andreát vagy Pákay Ákost. A piac aprócska és nagyon barátságos, azonnal feltalálod magad a helyszínen.

Olvastad, hogy itt még a tányér is ehető?

Évek óta működik a könyvadományozás

– A látogatóink megszokhatták, hogy nálunk a hagyományos piaci portékák mellett használt könyveket is tudnak vásárolni. Az ebből befolyt összeget minden évben egy-egy alapítványnak, civil szervezetnek ajánljuk fel a szezon végén.

Kép: pixabay

Mivel szívügyünk a helyi kezdeményezések, egyesületek támogatása, a jó kapcsolat ápolása, az idei évben a Tördemic Néptáncegyüttest szeretnénk támogatni.
Céljuk egy turnébusz megvásárlása, amely megkönnyítené a gyerekek utaztatását a fellépések helyszínére.

Fotó: Badacsonytördemici Néptáncegyüttes

Ezért továbbra is várjuk a száműzött, megunt könyveket, és bízunk benne, hogy a piacon új, szerető barátra találnak, az összegből pedig hozzájárulhatunk az együttes kitűzött céljának eléréséhez – mondta Pákay Ákos.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva