2019.03.22. 17:00
Láttál már strandoló hermelint?
A badacsonylábdihegyi strandon kapta lencsevégre az Ökoturisztikai Látogatóközpont munkatársa, Somogyi László ezt a cuki hermelint.

A badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpontban nagy a tavaszi forgalom, ébredezik a természet, felbukkannak különleges állatok is a területen. Somogyi László fotóin mi is megcsodálhatjuk a ritka pillanatokat.

– Strandunk állandó lakója ismét megmutatta magát. Átmeneti bundát viselő hermelinünk táplálék után kutatva most a parton lévő szétszedett stéget választotta vadászterületnek. Módszeresen kutatgat rágcsálók után, ahol ő megjelenik ott eltűnnek az egerek és a patkányok.

Fotó: Somogyi László

A téli fehér bundájából már csak egy sáv látszik a hátán, nemsokára az is barna lesz. Bizalmas kis jószág, de azért tartja a kellő távolságot. Sok szerencsét kívánunk neki – olvasható az Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont közösségi oldalán.

Nézze, milyen cuki, az apró kis állat:

 

– Visszatért az egyik nagy kócsag is a területre, a madár valószínűleg áttelelt Magyarországon az enyhe időjárás miatt. A lábdihegyi csónak és vitorláskikötőben sétálgat naphosszat és kishalakra valamint ébredező békákra les. Kezd kialakulni a násztollazata, ami ritka kincs, persze csak ha levedli – írta Somogyi László.

Fotó: Somogyi László

Április elsejétől újra elindulhatunk a Nádi szél vízitúra tanösvényen, csodaszép látvány és sok-sok érdekes információ várja a csónakba szálló vendégeket. Korábbi élménybeszámolónkat itt olvashatja.

Képeink a túráról:

Készítette: Mihály Szilvia

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva