Krausz Andrea | 2022.12.22. 10:00
100 fős élő betlehem bemutatására készül Nagyvázsony
Érdemes lesz ellátogatni december 23-án pénteken a Kinizsi-várhoz. 100 fős élő betlehemi játékot rendeznek a település lakói.

Az óvodásoktól egészen az idős korosztályig, mindenki a 100 fős élő betlehemre készül Nagyvázsonyban,

melynek előadásában még élő szamarakat és bárányokat is láthatunk.

Minden évben nagy siker a 100 fős betlehem

A zenés élőképnek a Kinizsi vár nagyszerű helyszínt szolgáltat, melyre minden évben több mint ezer ember kíváncsi. Az óvodásoktól az idősekig, dalosok és táncosok, mindenki részt vesz benne, és lelkesen játssza el a Szent Család történetét.

Várséta, forralt bor és sült gesztenye

December 23-án 14 órától a helyi termelők mutatják be értékeiket és kóstolóra is lehetőség nyílik. Majd 20 perces, előadással egybekötött várbemutató sétákra várják az érdeklődőket. Szegedi László helytörténész a Kinizsi vár történetéről, Kandikó Csanád helytörténész Kinizsi Pálról, Fábry Szabolcs polgármester pedig a várfejlesztés hatásairól mesél.

Majd 17 órakor kezdődik a 100 szereplős élő betlehem, amelyet Szeles József, a Veszprémi Petőfi Színház színművésze rendez.

A rendezvényen forralt bor, forró tea és sült gesztenye is várja a vendégeket. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy rossz talajviszonyok (felázott, sáros körülmények) esetén a program helyszíne a Városi domb (Sörház utca–Rákóczi utca sarok), a Vázsonyvölgy-parkoló lesz.

A program ingyenes, de jótékonyságra is lehetőség nyílik.

Kis csengettyűk vásárlásával nemcsak részt lehet venni a játékban, hanem támogathatják is a nézők a szentestére hangoló, különleges élményt.

Nyitókép: hirado.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva