Krausz Andrea | 2019.03.09. 06:00
100 önkéntest várnak a Balaton Soundra
Neonsárga pólóban teljesítenek idén szolgálatot a különleges Safety First csapat tagjai Magyarország legmodernebb nemzetközi zenei rendezvényén. Ezúttal jóval több önkéntesnek biztosítanak lehetőséget a szervezők, hogy a fesztiválozók nagyobb biztonságát segítsék. Külföldi fiatalokat is várnak a csapatba.

Július 3. és 7. között igazi világsztárdömping várható Zamárdiban, fellép többek között Armin van Buuren, The Chainsmokers, Marshmello és J Balvin. A tavaly 160 ezres látogatószámmal rekordot döntő rendezvény idén is folytatja a tudatos és biztonságos fesztiválozásra buzdító Safety First kampányát.

Valódi terepmunkára számíthatnak azok az egyetemisták, akik úgy döntenek, hogy kipróbálják magukat a Balaton Soundon. Elsősorban orvostan-, nemzetvédelmi- és pszichológia-szakos hallgatók, vagy olyan fiatalok jelentkezését várják, akik fogékonyak a téma iránt.

Tavaly látogatócsúcs volt a Balaton Soundon (Fotó: Balaton Sound)

Fő feladatuk, hogy a jelenlévő egészségügyi, technikai és biztonsági szolgálatok munkatársainak „harmadik szemeként” szolgáljanak és kiegészítve munkájukat hozzájáruljanak a fesztivál minél biztonságosabbá tételéhez –mondta a LikeBalatonnak Bodnár Diána projektvezető, aki hozzátette, hogy 100 egyetemistát várnak, akik jól beszélnek angolul. Cél, hogy más országból is jöjjenek önkéntesek, hiszen a Balaton Sound vendégeinek 50 százaléka külföldiekből áll, ők sem maradhatnak ki ebből a szolgáltatásból.

Idén ilyen kampánnyal invitálják a Safety First csapatába a fiatalokat:

A Safety First csapathoz csatlakozó önkéntesek a többi között fesztiválbérletet és egyenruhát kapnak, a Balaton Sound előtt pedig egy háromnapos tréningen vesznek részt, ahol amellett, hogy csapattá kovácsolódnak, meghallgatják a Safety First szakértőinek előadásait, illetve megtanulják, hogy a különböző problémás helyzetekben hogyan tudnak segítséget nyújtani társaiknak. A szakértői csapat tagjai Benis Dániel, a Balaton Sound technikai vezetője, Tóth Tibor, a fesztivál szolgáltatásfejlesztési vezetője, Dr. Zacher Gábor toxikológus, Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus.

– Az önkéntesek jelenlétükkel segítenek, valamint empátiát gyakorolnak a fesztiválozók felé. Lehet, hogy valaki azért fordul hozzájuk, mert kibicsaklott a bokája, de lelki problémák miatt is segítséget lehet kérni. A járőrözésnek az is célja, hogy észrevegyék, megelőzzék az esetleges szóváltásokat, verekedéseket, bár tavaly nem volt különösebb atrocitás. Inkább az alkoholfogyasztás, vagy az ebből adódó rosszullétek miatt kellett rádión értesíteni a helpereket – számolt be Bodnár Diána, aki szerint idén 2-3 szor annyian lesznek az önkéntesek, mint tavaly, így jóval láthatóbbakká válnak, és a három Safety First-pont is elég feltűnő lesz.

Safety First-pont (Fotó: Balaton Sound)

A szakértői csapathoz a fesztiválokat és szórakozóhelyeket foglalkozásából adódóan jól ismerő DJ, Lotfi Begi is, illetve két ismert vlogger-influencer, Lina és Panni is csatlakozik.

A Balaton Sound Safety First csapatába az alábbi linken lehet jelentkezni április 30-ig.

Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva