2019.05.03. 14:00
1000 kishajó van Bogláron — videóval!
Szezonnyitó rendezvényen, ezer kishajóval ünnepelték a 147 éves Csavargőzöst és a balatoni gőzhajózást. Az interaktív program még mindig tart.

Különleges kiállítással nyitották meg a szezont a balatonboglári Balaton Csavargőzösön. – Ez az északi és déli part közös ünnepe, hiszen az ünnepségre Révfülöpről is érkeznek látogatók – mondta el Kopasz Árpád a Csavargőzös üzemeltetője.

Az alkotás 1000 darab fém kishajóból áll.

– Ez egy interaktív alkotás és a folyamat művészet kategóriába tartozik – magyarázta Sörös Rita szobrászművész. – Az a lényege, hogy bárki aki itt jár elvihet egy fém kishajót, cserébe viszont kell egyet készítenie a helyére ipari fóliából, amit aztán elhelyezhet az eredeti helyén. Így az illető társalkotóvá válik és mire az össze hajó kicserélődik egy nagy közös mű jön létre az eredeti helyén.

 

Nézd meg a Csavargőzöst bemutató írásunkat is!

A Csavargőzös egyébként 1873 óta szolgált a Balatonon és a Dunán, Magyarországon és Ausztriában. Hajtotta gőzgép és dízel motor. Sok tulajdonos üzemeltette számos szolgálati területen. 2012-ben Műemlék Hajó lett Balatonbogláron, most a balatoni gőzhajózást ismerteti meg az idelátogató vendégekkel.

 

 

A Csavargőzös rengeteg programmal várja a látogatóit a nyári szezonban, lesz itt gyermekrajz kiállítás és Balatoni Stégek és Fürdőházak kiállítás sorozat is. Épül egy új hajó is a Csavargőzös mellé, ahol pedig hajó és csónakmotor kiállítás lesz majd látható.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva