likeBalaton.hu | 2022.04.28. 10:00
17 ezer futó indul a XVI. NN Ultrabalatonon
Rekordlétszámú versenyző áll rajthoz a péntektől vasárnapig tartó XVI. NN Ultrabalatonon. A csúcstartó nem indul.

A Balatont megkerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők. A versenyközpontot Balatonfüreden alakítják ki. A táv 211 kilométer, a nevezés pedig mindössze két perc alatt lett „teltházas”.

A csúcstartó nem fut, de ott lesz

Az Ultrabalaton pályacsúcsát Csécsei Zoltán tartja 17 óra 54 perccel. Több ultrafutó készül a rekord megdöntésére, így rajthoz áll Bódis Tamás Spartathlon-győztes, Drexler Gábor, az Ultra Tisza-tó 130 aranyérmese és Erős Tibor 100 kilométeres országos bajnok is. Csécsei Zoltán a felkészülés finisében bakteriális tüdőgyulladást kapott, ennek ellenére ott lesz a rajtzónában, és ő lövi el az egyéni indulók rajtját. A távot az egyéni indulókon túl 2-13 fős csapatokban teljesíthetik a futók.

Futók lepik el a Balatont
Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Jótékony és környezetbarát rendezvény

A több mint 50 váltóponton nem használnak műanyag poharakat a frissítéshez, valamint szelektíven gyűjtik a szemetet.
Az eseményen a résztvevők chipjeik letéti díját visszaváltás helyett jótékony célra ajánlhatják fel. A szervezők minden évben 10 olyan alapítványt, szervezetet, egyéni célt karolnak fel, melyeket a közösség javaslatai alapján állítanak össze és szavazással döntenek arról, hogy kik kapják a támogatást. Az összegyűlt összeget a BioTechUSA kiegészíti, és az NN Ultrabalatonnal közösen felajánlja az első három legtöbb közönségszavazatot elért nemes ügy számára.

 

Nyitókép: Varga György/MTI

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva